Κ.Μητσοτάκης: Μιλούσε πριν 40ημέρες «για φυσιολογικό καλοκαίρι»-Συνεχές φιάσκο κυβερνητικών εκτιμήσεων

277
Συνεχές φιάσκο κυβερνητικών εκτιμήσεων

Στις 27 Μαΐου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδινε συνέντευξη στην εφημερίδα Bild, πανηγυρίζοντας -ξανά- για την επιτυχία (!) του εμβολιαστικού προγράμματος, λέγοντας πως μέσα στο καλοκαίρι θα κτιζόταν το τείχος ανοσίας και πως η Ελλάδα θα είχε ένα «φυσιολογικό καλοκαίρι». 

40 περίπου ημέρες μετά η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική με τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τις 2.000 και κυρίως με την κυβέρνηση να δείχνει πανικόβλητη και να ετοιμάζεται να ανακοινώσει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και να έχει ήδη πάρει (αναμένονται και άλλα) μέτρα-Απαρτχάιντ.

«Μπορώ να σας πω τώρα ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα. Επομένως, σε ό,τι αφορά την high season, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, αναμένω πως τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι». Αυτά έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 27 Μαΐου μιλώντας στη Bild, μία δήλωση που δείχνει πόσο έξω έπεσε η κυβέρνηση στις εκτιμήσεις της.

Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε μόνο εκεί, καθώς έβλεπε σύντομα τείχος ανοσίας ενάντια στον κορωνοϊό. «Στην αρχή της εβδομάδας, φτάσαμε στον ορόσημο των 5 εκατομμυρίων εμβολιασμών. Κάναμε 5 εκατομμύρια εμβόλια σε ένα πληθυσμό 10 εκατομμυρίων. Επομένως αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, αναμένω ανοσία της αγέλης» σημείωνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι ο στόχος θα πιανόταν «κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι».

Ωστόσο τα επίσημα στοιχεία εκθέτουν πανηγυρικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς μέχρι την Τετάρτη οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί άγγιζαν τα 4,1 εκατ., όταν η κυβέρνηση προσδοκούσε για πάνω από 6 εκατ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας