Κύπρος: Προς τεμάχιο 10 το γεωτρύπανο της ExxonMobil για πρώτη γεώτρηση

1343
γεωτρύπανο
Παρά τις λεκτικές απειλές της Τουρκίας διαμέσου κυβερνητικών της παραγόντων, προχωράει κανονικά το πρόγραμμα των γεωτρήσεων στα κυπριακά κοιτάσματα.

Σύμφωνα με το philenews.gr, πλώρη για το λιμάνι Λεμεσού έβαλε από σήμερα τα ξημερώματα το υπερσύγχρονο γεωτρύπανο Stena IceMax, που θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου την πρώτη από δύο γεωτρήσεις της κοινοπραξίας ExxonMobil – Qatar Petroleum στο τεμάχιο 10.

Το μήκους 228 μέτρων γεωτρύπανο Stena IceMax, που αποτελεί την διεθνή κορωνίδα των πλωτών γεωτρυπάνων, σε σχέση με τις εξελιγμένες τεχνολογικές δυνατότητες αναμένεται να φτάσει πρώτα στο λιμάνι Λεμεσού το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας.

Αφού γίνει ο πρώτος εφοδιασμός και κυρίως αφού επιβιβαστεί το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού που θα ασχοληθεί με την γεώτρηση – τώρα έρχεται με το προσωπικό που αφορά το ίδιο το πλοίο – θα βάλει πλώρη για τον στόχο Δελφίνη στο τεμάχιο 10.

Πρόκειται ένα από τα πιο σύγχρονα γεωτρύπανα στον κόσμο για μεγάλα θαλάσσια βάθη. Η δέσμευση προβλέπει δύο ή και περισσότερες γεωτρήσεις με κύριο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι γεωτρήσεις του αμερικανικού κολοσσού θα γίνουν με υπό βρετανική σημαία γεωτρύπανο, που ανήκει σε ναυτιλιακό κολοσσό που έχει έδρα όχι μόνο στο Λονδίνο αλλά και στην Κύπρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας