Κύπρος : Καταγγελίες για αντιδημοκρατικές συλλήψεις και επιβολή αντισυνταγματικών μέτρων

705
Καταγγελίες για αντιδημοκρατικές συλλήψεις

Σε καταγγελίες για απαράδεκτες συλλήψεις πολιτών και για επιβολή αντισυνταγματικών μέτρων από την κυβέρνηση προχώρησαν τόσο το ΑΚΕΛ όσο και το Κίνημα Οικολόγων.

«Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει το μέτρο. Οι συλλήψεις πολιτών, για τις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνιστούν εκτροπή από τα δημοκρατικά θέσμια και τις συνταγματικές ελευθερίες», υποστηρίζει το Κίνημα Οικολόγων, σημειώνοντας ότι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία δεν πείθουν. Είναι γεμάτα αντιφάσεις, ασάφειες και προκαλούν αχρείαστα προβλήματα». «Εάν, για παράδειγμα, οι πολίτες, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, διαμαρτυρηθούν για το σκάνδαλο των διαβατηρίων θα συλληφθούν;», διερωτώνται οι Οικολόγοι. Καλούν ακόμη την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες διορθώσεις, όπως αρμόζει σε ένα κράτος δικαίου.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος και το ΑΚΕΛ, που υποστηρίζει ότι «τα μέτρα χρειάζεται να υποστηρίζονται από επαρκή τεκμηρίωση, να είναι ισορροπημένα και να τηρούν την αρχή της αναλογικότητας».

«Η Αστυνομία επιδεικνύοντας  υπερβάλλοντα ζήλο, προχώρησε εντελώς απαράδεκτα σε συλλήψεις πολιτών για μια ανάρτηση, για μια άποψη. Την ίδια ώρα η απαγόρευση σε συναθροίσεις σε ανοιχτούς χώρους  πέραν των δύο ατόμων και η καθολική απαγόρευση διαδηλώσεων, συνιστούν μέτρα δυσανάλογα και αντισυνταγματικά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Απάντηση έδωσε στη συνέχεια η Αστυνομία αναφέροντας οτι η Αστυνομία και οι άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες οφείλουν να προστατεύσουν τον πληθυσμό της Κύπρου, εφαρμόζοντας πιστά τις ισχύουσες νομοθεσίες και τα διατάγματα του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

 

Πηγή: philenews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας