Κόντρες επί προσωπικού και απουσία άλλης πρότασης

716
Κόντρες επί προσωπικού

Κόντρες επί προσωπικού και απουσία άλλης πρότασης

Γραφεί ο Γιάννης Παπαϊωάννου

Παρατηρούμε ένα διαρκές συνεχές σφυροκόπημα επί προσωπικού των πολιτικών αντιπάλων τους τελευταίους μήνες.

Από τον Δεκέμβρη και μετά απασχόλησαν την επικαιρότητα θέματα και συνθήματα όπως το εξοχικό του Τσίπρα στο Σούνιο, το κορωνοπάρτι του Πολάκη, το βυζί του Μητσοτάκη, το Μενδώνη παραιτήσου για τον Λιγνάδη, το Χρυσοχοϊδη σκουπίδι κλπ, το άλλο κορωνοπάρτι στην Ικαρία, η υπέρκομψη Μαρέβα η μηχανή στην Πάρνηθα και αλλά αντίστοιχα, έως χθες, με το τροχαίο του οδηγού της Μπακογιάννη.  Θέματα τα οποία έχουν πολιτική χροιά άλλα είναι σαφώς προσωπικές επιθέσεις.

Σε πρώτη ανάγνωση μοιάζει παράδοξο αυτό που γίνεται γιατί δεν ήμαστε εκεί στο 2011-2015 όπου η κοινωνία ήταν εξοργισμένη και ήθελε να τιμωρήσει πολιτικά κάποιον ή κάποιους πολιτικούς για τα Μνημόνια.

Ίσως δεν είναι κατανοητό ότι εκείνη η περίοδος τέλειωσε και η οργή έχει καταλαγιάσει. Ίσως δεν είναι κατανοητό ότι σήμερα χρειάζεται πρόταση για να υπάρξει πολιτική αλλαγή.

Πρόταση που δεν βλέπουμε

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι από το 2015 και ένθεν δεν έχει άλλη πρόταση αλλά ακριβώς την ίδια με της Νέας Δημοκρατίας.

Τα δυο κόμματα -και το ΚΙΝΑΛ– συμφωνούν στα βασικά και όχι τυχαία ψήφισαν μαζί το Μνημόνιο του 2015 και το εφάρμοσαν, ψήφισαν και την τελευταία αναθεώρηση του συντάγματος και την νέα ΠτΔ από κοινού!

Περαιτέρω έχουν ταυτόσημες θέσεις στα ευρωπαϊκά θέματα, στο χρέος, στην λιτότητα, στο Μακεδονικό, στην εξωτερική πολιτική, στην οικονομία, στα φορολογικά, στα εργασιακά, στις τράπεζες, στους πλειστηριασμούς στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, στις διεθνείς σχέσεις στα ελληνοτουρκικά!  Είναι σαφές ότι θα κάνουν ακριβώς τα ίδια με την Νέα Δημοκρατία αν πάρουν την εξουσία.

Πολύ δύσκολα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει εκ νέου τα σύνορα του Έβρου στους μετανάστες ή θα βγάλει από την φυλακή τον Κουφοντίνα αλλά τίποτα δεν αποκλείεται. Όμως οι διαφορές των δυο κομμάτων κάπου εδώ σταματούν.

Γίνεται φανερό όμως ότι άπαντες θέλουν να κρύψουν αυτήν την απουσία πρότασης και γι αυτό κυριαρχεί ένας διαρκής θόρυβος και τα “πυρά” πέφτουν επί προσωπικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας