Κόβονται «μαχαίρι»80%τα χειρουργεία-Στον Καιάδα χιλιάδες πολίτες λόγω κατάρρευσης ΕΣΥ

912
«Μαχαίρι» στα τακτικά χειρουργεία λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό στα νοσοκομεία.

«Φρένο» μπαίνει στην εκτέλεση των χειρουργείων με εσωτερικό έγγραφο προς τις ΥΠΕ που υπογράφει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Ειδικότερα, στο σχετικό έγγραφο δίνεται οδηγία στα νοσοκομεία να περιορίσουν τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία έως και 80%, προς αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών από την έξαρση της πανδημίας.

Σύμφωνα με αυτό, από τον περιορισμό εξαιρούνται μόνο «οι αυστηρώς έκτακτες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις». Όπως αναφέρεται επίσης, θα υλοποιούνται κανονικά τα θεραπευτικά προγράμματα ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, εγχύσεις φαρμάκων κτλ).

Την είδηση κοινοποίησε στα sοcial media η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Lockdown στις κλινικές των νοσοκομείων, κόβονται τα χειρουργεία!

Μετάφραση: Αν δεν θες να πεθάνεις περιμένοντας το χειρουργείο, θα τα σκάσεις στους κλινικάρχες!

Στο μεταξύ σήμερα: #COVID19 105 άνθρωποι νεκροί»

Screenshot 2021 11 22 220147

ΠΟΕΔΗΝ: Ηλικιωμένοι δεν βρίσκουν κρεβάτι σε ΜΕΘ

Την ίδια ώρα, «δεκάδες διασωληνωμένοι παραμένουν εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία», τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ κάνει λόγο για ρεκόρ στο ΑΧΕΠΑ.

«Δεν έχουμε πια μόνο επιλογή ασθενών για ΜΕΘ. Έχουμε επιλογή ασθενών για χορήγηση υψηλής ροής οξυγόνου με μηχάνημα High Flow λόγω έλλειψης μηχανημάτων ή ανεπάρκειας οξυγόνου» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Ηλικιωμένοι ασθενείς δεν διασωληνώνονται καν αφού δεν υπάρχει προοπτική εξεύρεσης κλινών ΜΕΘ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αρνητικό πανελλήνιο ρεκόρ διασκορπισμένων σε κλινικές διασωληνωμένων ασθενών καταγράφει το ΑΧΕΠΑ με 11», ενώ επισημαίνει πως στο Κιλκίς «διασωληνώνουν τον τέταρτο ασθενή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας