Κυρ. Μητσοτάκης: Παίρνω την σκυτάλη του Τσίπρα για κατεδάφιση εργασιακού-ασφαλιστικού

1478
συντάξεις

Την ίδια συνταγή της κατεδάφισης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων εξήγγειλε ότι θα συνεχίσει και θα εντείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη.

Η ομιλία Μητσοτάκη επικέντρωσε στη μείωση του κόστους εργασίας, στη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, στη συνέχιση των πολιτικών που καθήλωσαν τους μισθούς, στη συνέχιση και παραπέρα γιγάντωση των ευέλικτων και επισφαλών θέσεων εργασίας, στη συνέχιση των καταστροφικών για τη μισθωτή εργασία πολιτικών των μνημονιακών κυβερνήσεων, στη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο Κ. Μητσοτάκης από τη μια μεριά δεν βρήκε ούτε μία λέξη για τη φτώχεια που βιώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, για την ανασφάλεια για το αύριο, για τη ζούγκλα που επικρατεί στην αγορά εργασίας, για τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, για τους μισθούς που παραμένουν καθηλωμένοι και από την άλλη θεοποίησε το κέρδος και εμμένει στο παλαιό αλλά ατελέσφορο δόγμα πως η μείωση της ανεργίας θα προκύψει μέσα από την αύξηση των επιχειρηματικών κερδών, τα οποία θα γίνουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε ότι ελάχιστα από τα κέρδη των επιχειρήσεων, που έφερε η πολιτική της μείωσης των μισθών, της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας και της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις, επενδύθηκαν ενώ βάφτισαν και συνεχίζουν να βαφτίζουν μείωση της ανεργίας τη μείωση του εργατικού δυναμικού από τη μετανάστευση της νεολαίας και τη γιγάντωση της μερικής απασχόλησης που μοιράζει μία θέση εργασίας σε δύο ή και περισσότερους εργαζόμενους.

Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό σύστημα εξαγγέλλει την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου κάνοντας όμως καθαρό ότι επί της ουσίας το σύστημα που προτείνει ελάχιστα διαφέρει από το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα εξήγγειλε ότι ο πρώτος πυλώνας της εθνικής σύνταξης του νόμου Κατρούγκαλου θα παραμείνει, στο δεύτερο πυλώνα της αναλογικής σύνταξης θα παίξουν πιο ενεργό ρόλο οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και τα επαγγελματικά ταμεία και ο τρίτος πυλώνας που συμφωνούν απόλυτα με το ΣΥΡΙΖΑ είναι η καθαρά ιδιωτική ασφάλιση. Ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε μία λέξη για τη λεηλασία που έχουν υποστεί τα τελευταία οχτώ χρόνια οι συντάξεις και γενικά τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ούτε λέξη για τα κοινωνικά επιδόματα όπως το ΕΚΑΣ ή τα οικογενειακά που καταργήθηκαν και δεν μίλησε καθόλου για την κρατική χρηματοδότηση και όχι τυχαία. Η κρατική χρηματοδότηση είναι προσυμφωνημένη με τους δανειστές και είτε η ΝΔ είτε κάποια άλλη μνημονιακή κυβέρνηση θα τη θέτει κάθε χρόνο υπό την έγκριση των δανειστών. Αντίθετα εξήγγειλε με μεγάλη ευκολία τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, αποκρύπτοντας όμως ότι η μείωση των εσόδων του ασφαλιστικού θα σημάνει και μείωση των παροχών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεχνά πως η ΝΔ δεν προήλθε από παρθενογένεση και ότι για την καταστροφή που έχει επέλθει οι ευθύνες δεν ανήκουν μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη δική του παράταξη όπως και στο ΠΑΣΟΚ.

Οι πολιτικές αυτές είναι οι πολιτικές που έχουν φέρει την καταστροφή που βιώνουμε, που έχουν φέρει τη χώρα να είναι αποικία των δανειστών, που έχουν υποθηκεύσει και εκχωρήσει στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας επιχειρήσεις, που έχουν διογκώσει τη φτώχεια και την ανέχεια, που έχουν καταστήσει τη μεγάλη πλειοψηφία ομήρους της εργοδοσίας από τη μια μεριά και των τραπεζών από την άλλη.

Οι πολιτικές αυτές δεν τροποποιούνται.

Οι πολιτικές αυτές ανατρέπονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας