Δήμος Αλίμου: Η μαρίνα βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον

1019
αλίμου

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η άδεια λειτουργίας της μαρίνας Αλίμου ζητάει ο Δήμος Αλίμου με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται το άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει το περιβάλλον.

Η μαρίνα Αλίμου, με έκταση 240 στρεμμάτων, είναι ένας από τους μεγαλύτερους λιμένες ιδιωτικών σκαφών αναψυχής της ανατολικής Μεσογείου, προσφέροντας 1.100 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής.

Για την προσβαλόμενη απόφαση του υπουργού Τουρισμού, ο Δήμος Αλίμου υποστηρίζει ότι στο πλαίσιο διαβούλευσης δεν έλαβε υπόψη τη γνωμοδότηση του Δήμου και τις απόψεις των δημοτών για τις σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Συγκεκριμένα, η από 13.9.2018 απόφαση του υπουργού Τουρισμού με την οποία εγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας της μαρίνας Αλίμου παραβιάζει το άρθρο 24 Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία.

Η υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική, καθώς δεν έχουν εκτιμηθεί οι αναμενόμενες συνέπειες στο περιβάλλον από τα σχεδιαζόμενα έργα, έτσι ώστε να αποτραπούν πιθανολογούμενες βλάβες στο περιβάλλον και να μην παραβιαστεί η αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η πραγματοποίηση έργων στη μαρίνα ενδέχεται να προκαλέσουν πολύ σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, επισημαίνει ο Δήμος Αλίμου και προσθέτει ότι η προσβαλλόμενη απόφαση εκδόθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων.

Ο Δήμος τονίζει στην προσφυγή του ότι η κατασκευή λιμένων οποιαδήποτε κατηγορίας σε οποιαδήποτε ακτή της χώρας δεν μπορεί να αποφασίζεται ευκαιριακά και αποσπασματικά, αλλά πρέπει να προηγηθεί ευρύτερος εθνικός ή περιφερειακός χωροταξικός σχεδιασμός λιμένων της χώρας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας