Κυρώσεις των ΗΠΑ σε 18 ιρανικές τράπεζες

832
κυρώσεις

Κατά τη διακυβέρνηση Τραμπ, η Ουάσινγκτον συνέχισε την εκστρατεία μέγιστης πίεσης εναντίον της Τεχεράνης μέσω της απόσυρσης από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν και της επαναφοράς των κυρώσεων κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει προσθέσει 18 ιρανικές τράπεζες στη λίστα κυρώσεων, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του.

Τον Σεπτέμβριο, το Bloomberg ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει κυρώσεις στο σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος του Ιράν σε μια προσπάθεια να το αποκόψει τελείως από τον υπόλοιπο κόσμο και εφαρμόζοντας ουσιαστικά την τακτική μέγιστης πίεσης απέναντι στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις σε δύο άτομα και τέσσερις οντότητες.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, είχε δηλώσει σχετικά με αυτές τις κυρώσεις, ότι όλα αυτά τα άτομα και οι οργανισμοί είναι υπεύθυνοι για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των βασανιστηρίων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει πλήθος κυρώσεων κατά του Ιράν στη διάρκεια της διακυβέρνησης Τραμπ, στο πλαίσιο της πολιτικής Τραμπ για μέγιστη πίεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας