Λαγκάρντ: Παγκόσμιο πλήγμα ο εμπορικός πόλεμος Τραμπ κατά Κίνας

821
λαγκάρντ

Ο εμπορικός πόλεμος του Ντόναλντ Τραμπ με την Κίνα έχει πλήξει την παγκόσμια ανάπτυξη. Ποιος μπορεί να αλλάξει τα πράγματα; Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, επισημαίνει η επερχόμενη πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Νομίζω ότι το κλειδί που έχει στα χέρια του ο πρόεδρος Τραμπ έχει να κάνει με την προβλεψιμότητα και τη βεβαιότητα των όρων του εμπορίου. Είναι το άγνωστο αυτό που πληγώνει» δήλωσε η Λαγκάρντ στο CBS. «Δεν μπορείς να προσαρμοστείς στο άγνωστο. Επομένως τι μπορείς να κάνεις; Χτίζεις μαξιλάρια. Χτίζεις αποταμιεύσεις. Και αναρωτιέσαι τι θα έρθει στη συνέχεια. Αυτό δεν είναι καλό για την οικονομική ανάπτυξη» εξήγησε.

Ερωτηθείσα εάν ο εμπορικός πόλεμος μπορεί να οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία στη λάθος κατεύθυνση, η Λαγκάρντ, που αναλαμβάνει τα ηνία της ΕΚΤ την 1η Νοεμβρίου, είπε: «Σίγουρα μπορεί να της δώσει ένα μεγάλο κούρεμα».

«Εάν αφαιρέσεις σχεδόν μισή μονάδα από τους ρυθμούς ανάπτυξης, αυτό σημαίνει λιγότερες επενδύσεις, λιγότερες θέσεις εργασίας» προειδοποίησε.

Οι δηλώσεις της πρώην ισχυρής κυρίας του ΔΝΤ και νέας επικεφαλής της ΕΚΤ, εκφράζουν, σύμφωνα με κύκλους διεθνών παρατηρητών, την εντεινόμενη αντίθεση της Ε.Ε. και κυρίως της Γερμανίας και της Γαλλίας, στη συνολικότερη πολιτική των εμπορικών πολέμων που έχει εξαπολύσει ο Αμερικανός πρόεδρος, όπου εντάσσονται και τα τελευταία μέτρα κατά της εισαγωγής σειράς ευρωπαϊκών προϊόντων στις ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας