Κυβερνητικό Νομ/διο έκτρωμα: Μειώσεις μισθών, περικοπή δώρου, απολύσεις, απλήρωτη δουλειά

1929
μειώσεις
Κατατέθηκε στη βουλή, ένα νέο νομοσχέδιο  το οποίο με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού και  το οποίο ως συνέχεια του αντεργατικού μεσαίωνα, ο οποίος έχει επιβληθεί όλα τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, προωθεί νέες πρωτοφανείς αντεργατικές ρυθμίσεις:
1.Θεσμοθετείται για πρώτη φορά στην ιστορία του εργατικού δικαίου η απλήρωτη υπερωρία.
2.Μπαίνει άγριο μαχαίρι στο δώρο Χριστουγέννων για ένα εκατομμύριο εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή καθώς για το διάστημα της αναστολής εργασίας, το δώρο θα υπολογίζεται με τον μισθό των 534 ευρώ.
3.Ενώ η κυβέρνηση είχε διαρρεύσει την δίμηνη παράταση του επιδόματος του ΟΑΕΔ που έληξε τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η ρύθμιση απουσιάζει!
4.Αναβάλλεται εκ νέου η αύξηση του κατώτατου μισθού για την Άνοιξη του 2021!
5. Καταργείται το ανώτατο όριο υπερωριακής απασχόλησης και οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσης!
6.Παρατείνεται το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ που προβλέπει οριζόντιες μειώσεις μισθών, μέχρι και 20%, μέχρι τέλους του έτους.
7.Παρατείνονται και για τον Οκτώβριο οι αναστολές συμβάσεων για πολιτισμό, αθλητισμό, μεταφορές, τουρισμό , επισιτισμό καταδικάζοντας τους εργαζόμενους για άλλο ένα μήνα να ζήσουν με 17,8 ευρώ την ημέρα.
Η Κυβέρνηση κάνει νόμο του κράτους τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις και την απλήρωτη δουλειά.
Αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα χρειάζονται μεγάλες ενωτικές πρωτοβουλίες για παλλαϊκές κινητοποιήσεις οι οποίες από τη μια θα προασπίζουν την εθνική ανεξαρτησία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και από την άλλη τη στήριξη των εργαζομένων, των εργασιακών δικαιωμάτων, των θέσεων εργασίας και ένα προοδευτικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της Ελλάδας.
Η χώρα μας χρειάζεται μια άλλη προοδευτική πατριωτική κυβέρνηση και έναν άλλο προσανατολισμό εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας