Κυβέρνηση του σκότους! Κρύβουν τα στοιχεία για την θνητότητα στις ΜΕΘ

1067
Κυβέρνηση του σκότους

Ο Μπουρλά μίλησε (για τέταρτη δόση) και το Μαξίμου υπάκουσε

Μ ετά τις δύο δόσεις ήρθε η τρίτη και μετά την τρίτη έρχεται και η… τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, όπως προανήγγειλε χθες μέσω αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού ο CEO της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά. Το εντυπωσιακό είναι πως οι προθέσεις της φαρμακοβιομηχανίας εισακούστηκαν σε χρόνο-ρεκόρ από την κυβέρνηση, με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού να αφήνει να διαρρεύσει ότι θα εξετάσει τη χορήγηση τέταρτης δόσης για τους ανοσοκατασταλμένους ασθενείς.

Ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως ο Αλμπερτ Μπουρλά και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών υιοθετούν πλήρως το ίδιο αφήγημα για την ανάγκη της τέταρτης δόσης, επικαλούμενοι την παραλλαγή Όμικρον και κλείνοντας επιδεικτικά τα αυτιά σε επιστήμονες όπως ο Αντονι Φάουτσι, οι οποίοι εκτιμούν πως η συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι πιθανό να είναι πιο ακίνδυνη από τη Δέλτα.

Όλα άρχισαν το βράδυ της Τετάρτης, όταν ο CEO της Pfizer μέσω του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού CNBC έριξε τη βόμβα για την ανάγκη χορήγησης της τέταρτης δόσης νωρίτερα, λόγω της έλευσης της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία, όπως υποστήριξε, μπορεί να υπονομεύσει την προστασία των αντισωμάτων από τις προηγούμενες τρεις δόσεις.
«Όταν δούμε δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο, θα προσδιορίσουμε εάν η Όμικρον καλύπτεται καλά από την τρίτη δόση και για πόσο χρονικό διάστημα. Και το δεύτερο σημείο, νομίζω ότι θα χρειαστούμε μια τέταρτη δόση» είπε, προσθέτοντας ότι τα δεδομένα θα μπορούσαν να αναμένονται τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις Μπουρλά το υπουργείο Υγείας έκανε γνωστό με διαρροές πως η χορήγηση της τέταρτης δόσης εξετάζεται από την επιτροπή. Ο λόγος που επικαλείται, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η πορεία της μετάλλαξης Όμικρον και το πώς θα εξελιχθεί το επόμενο διάστημα.

Αισιοδοξία Μόσιαλου

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χορήγηση της τέταρτης δόσης θα αφορά τους ανοσοκατασταλμένους, οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο. Ωστόσο, με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής και με την ευκολία που η κυβέρνηση αλλάζει πολιτική γραμμή και αποφάσεις, δεν θα προκαλέσει έκπληξη η τέταρτη δόση να «αγγίξει» γρήγορα το σύνολο του πληθυσμού.

Όμως, ενώ ο Μπουρλά και η κυβέρνηση προωθούν άρον άρον τη χορήγηση της τέταρτης δόσης εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον, ο Ηλίας Μόσιαλος σε παρέμβασή του απέρριψε τις τρομολαγνικές δηλώσεις επιστημόνων, δηλώνοντας πως «αν επικρατήσει η μετάλλαξη Όμικρον, θα πάρουμε μεγάλη ανάσα»! Μάλιστα, ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας του LSE φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, λέγοντας πως «ίσως με τη μετάλλαξη φτάσουμε πιο κοντά στο τέλος της πανδημίας»«Από την ανάλυση των λυμάτων της Νότιας Αφρικής φάνηκε πως η νόσος είναι πιο εκτεταμένη απ’ ό,τι δείχνουν τα στοιχεία, που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν πολύ περισσότεροι ασυμπτωματικοί. Αν επιβεβαιωθεί αυτό με περαιτέρω αναλύσεις, θα συντείνουν οι πληροφορίες» ανέφερε, δίνοντας μια τελείως διαφορετική διάσταση.

Ωστόσο, ο κ. Μόσιαλος εξήγησε πως για να επιβεβαιωθούν οι πρώτες ενδείξεις για την Όμικρον χρειάζεται μεγαλύτερος αριθμός νοσούντων απ’ όλες τις κατηγορίες.

«Έχουμε όμως καλές ενδείξεις. Σε 10-15 ημέρες θα έχουμε ασφαλή κλινικά δεδομένα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι καλό είναι να περιμένουμε ακόμα και να μην ενθουσιαστούμε πλήρως, ώσπου να έχουμε τα κλινικά δεδομένα σχετικά με την ηπιότερη νόσηση.

Δημιουργείται νέο ΜΕΓΑ εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα

Την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος με άνοιγμα επιπλέον 110.000 ραντεβού για πρώτη και τρίτη δόση ανακοίνωσε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Για τον σκοπό αυτόν ανοίγει ΜΕΓΑ εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα, ενώ παράλληλα διπλασιάζεται η δυναμικότητα του ΜΕΓΑ εμβολιαστικού κέντρου στο Περιστέρι. «Καθημερινά απελευθερώνουμε διαθέσιμα ραντεβού για τρίτη δόση» έγραψε, μεταξύ άλλων, στο twitter ο κ. Θεμιστοκλέους. Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι, ένα κτίριο 3.000 τετραγωνικών μέτρων σε δύο επίπεδα, αυξήθηκε σημαντικά η προσέλευση του κόσμου για εμβολιασμό, ειδικότερα μετά την ανακοίνωση της επιβολής προστίμου σε πολίτες άνω των 60 ετών από το νέο έτος.

Στο μεταξύ, σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών, ενώ από τις 15 Δεκεμβρίου αρχίζουν οι εμβολιασμοί για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Υγείας και σε νοσοκομεία, και σταδιακά θα προστίθενται περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα σε κέντρα υγείας.

Θεσσαλονίκη: Μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα

Συγκρατημένα αισιόδοξα είναι τα μέλη της ομάδας Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ για το ιικό φορτίο του νομού Θεσσαλονίκης, όπου παρατηρείται μια αργή, αλλά σταθερή αποκλιμάκωση, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις.

Η πτωτική τάση άρχισε να καταγράφεται από τις 26 Νοεμβρίου και μετά, ενώ στα δείγματα από την περασμένη Δευτέρα το ιικό φορτίο των λυμάτων μετριέται στο επίπεδο της 5ης Νοεμβρίου, όταν άρχιζε η κορύφωση του τρέχοντος κύματος της πανδημίας, με το ιικό φορτίο να φτάνει σε υψηλό επίπεδο όλων των περιόδων από την εμφάνιση του SARS-CoV-2 στις 25 Νοεμβρίου 2021.

Τα δείγματα

Συγκεκριμένα, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Δευτέρας 6/12 και της Τρίτης 7/12, είναι:

• Οριακά μειωμένη (-15%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων, του Σαββάτου 4/12 και της Κυριακής 5/12.
• Μειωμένη (-26%) σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης Δευτέρας 29/11 και Τρίτης 30/11.

«Παρατηρούμε μία αργή αποκλιμάκωση, που συμβαδίζει με τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα στην πόλη. Στην προχθεσινή (8/12) ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ, ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών είναι 779 κρούσματα, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στην έκθεση της 1ης Δεκεμβρίου ήταν 952 κρούσματα» δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

Χρωστούν δεδουλευμένα σε γιατρούς των κέντρων υγείας

Αναστέλλουν τους εμβολιασμούς από την προσεχή Δευτέρα και καταγγέλλουν πως η κυβέρνηση τους κοροϊδεύει 6 μήνες τώρα

Aποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους είναι οι γιατροί των κέντρων υγείας της χώρας, οι οποίοι προανήγγειλαν αναστολή όλων των εμβολιασμών από τη Δευτέρα. Ο λόγος της απόφασής τους αυτής είναι, όπως καταγγέλλουν, ότι δεν έχουν πάρει τα χρήματα που τους αναλογούν για τις εφημερίες των τελευταίων έξι μηνών.

«Αυτά τα πράγματα είναι πρωτοφανή. Έως το 2020 πληρώνονταν κανονικά μέχρι το τέλος του χρόνου όλες οι τακτικές υπερωρίες, οι οποίες -σημειωτέον- προβλέπονται από τον Προϋ-πολογισμό. Μας κοροϊδεύουν! Να βρουν τον τρόπο να μας πληρώσουν, όπως πληρώνουν τους βουλευτές κάθε μήνα στην ώρα τους» ανέφερε, μεταξύ άλλων, μέλος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας, τονίζοντας πως έχουν γίνει δύο συναντήσεις με τη διοίκηση της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας, κατά τις οποίες οι αρμόδιοι τους καθησύχασαν πως θα πληρωθούν στις 27 Οκτωβρίου και στις 27 Νοεμβρίου. Όμως, δεν πήραν δεκάρα!
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για παντελή αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας και του αρμόδιου υπουργείου, την ώρα μάλιστα που έχουν στείλει αναλυτική έγγραφη αναφορά για τα προβλήματα των κέντρων υγείας.

«Ντροπή»

«Είναι ντροπή οι συνάδελφοί μας να δίνουν μάχες στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των ασθενών με Covid και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να παραμένουν απλήρωτοι. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι η δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στην πανδημία, όσο και ενάντια στη λοιπή νοσηρότητα. Η Eνωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας θα στηρίξει κάθε κινητοποίηση των συναδέλφων για τη διεκδίκηση των αυτονόητων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε κέντρο αποκατάστασης ο εξαντλημένος Β. Λεβέντης

Νικητής βγήκε τελικά στη μάχη με τον κορονοϊό ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος πήρε χθες εξιτήριο από το νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τους ειδικούς, κρίθηκε ικανοποιητική και για τον λόγο αυτόν του επετράπη να φύγει για να εισαχθεί σε κέντρο αποκατάστασης.

Ανεμβολίαστος

Ο 71χρονος πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δεν είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και όταν νόσησε, παρουσίασε επιπλοκές, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί επί 75 ημέρες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού.

«Δεν το είχε κάνει. Το παρέτεινε γιατί είχε ανεβασμένη κρεατινίνη, ανεπάρκεια νεφρών, που του έλεγαν οι νεφρολόγοι να κάνει αιμοκάθαρση, έσπαγαν αγγεία στα χέρια του και φοβόταν τις θρομβώσεις.

Ο φόβος τον είχε κάνει να καθυστερεί το εμβόλιο. Για θέματα υγείας. Εμείς είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Και η εγγονή μου, που είναι 13 ετών» είχε δηλώσει η σύζυγός του Αναστασία Μεντεσίδου, η οποία ήταν ο φύλακας άγγελός του όλον αυτόν τον καιρό.

Γρίπη πτηνών ανιχνεύτηκε στον Εβρο!

Μόνο αυτό μας έλειπε! Ανιχνεύτηκε ο ιός της γρίπης των πτηνών στο Δέλτα του Εβρου και ήδη ζητήθηκε πιστή εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής – Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Την περασμένη Δευτέρα ανιχνεύτηκε ιός της γρίπης των πτηνών τύπου Α (υπότυπος H5Ν1) σε έναν ημιθανή βουβόκυκνο, που εντοπίστηκε στο Δέλτα του Εβρου. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα προσδιοριστεί επακριβώς και η παθογονικότητα του ιού, εκτιμάται ωστόσο ότι πρόκειται για στέλεχος υψηλής παθογονικότητας.

«Το συγκεκριμένο εύρημα καταδεικνύει την κυκλοφορία ιών της γρίπης των πτηνών στην άγρια ορνιθοπανίδα της χώρας και τον αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης εκτρεφόμενων πουλερικών την τρέχουσα χρονική περίοδο» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Στα μέτρα βιοασφάλειας προβλέπεται, μεταξύ άλλων, «η απαγόρευση διατήρησης των πουλερικών (οικόσιτων, ελευθέρας βοσκής, κότες βιολογικής εκτροφής κ.λπ.): α) σε ανοιχτούς χώρους (προαύλια, αυλές, αγρούς κ.λπ.) εκτροφών σε περιοχές της χώρας που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 2 χιλιομέτρων από υγροβιότοπους, ποταμούς, λίμνες και κάθε είδους υδατοσυλλογές και β) σε μη περιφραγμένους χώρους σε όλη την επικράτεια της χώρας».

Σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο του ΥΠΑΑΤ, «ακόμα κι όταν δεν είναι υποχρεωτικός ο εγκλεισμός των πουλερικών, συνιστάται η διατήρησή τους σε κλειστούς χώρους, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου».

Οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με νεκρά ή άρρωστα άγρια πτηνά στο πεδίο. Σε περίπτωση ανεύρεσης νεκρών ή ημιθανών πτηνών παρακαλούνται να ενημερώσουν άμεσα κάποιον αρμόδιο για την περισυλλογή τους και την αποστολή δειγμάτων στο αρμόδιο εργαστήριο, όπως κτηνιατρική ή δασική υπηρεσία, θηροφυλάκες, κυνηγούς ή μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων (προηγείται επικοινωνία με τις τοπικές κτηνιατρικές υπηρεσίες).

Εύβοια: Θρήνος για τον πολύτεκνο ιερέα

Στο πένθος έχει βυθιστεί από την Τετάρτη το Προκόπι Ευβοίας, μετά τον χαμό του ιερέα του χωριού Νικόλαου Βερνέζου, ο οποίος αφήνει πίσω του πέντε ανήλικα παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος κληρικός, που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας, δεν είχε κάνει το εμβόλιο κατά του ιού. Ανακοίνωση για τον ιερέα, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό, εξέδωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

«Ο δήμος μας πενθεί τον χαμό ενός νέου και χαρισματικού ανθρώπου, ενός ιερέα που τίμησε την ιεροσύνη και στον σύντομο βίο του άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην τοπική μας κοινωνία. Εκ μέρους όλου του δημοτικού συμβουλίου εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του» έγραψε.

Τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο ο ιερωμένος είχε ευλογήσει τους Πολωνούς και τους Ρουμάνους πυροσβέστες που έσπευσαν στην Εύβοια για να βοηθήσουν στις καταστροφικές πυρκαγιές. Πρόωρα έφυγαν από τη ζωή ένας 52χρονος προπονητής και μία 42χρονη μητέρα ανήλικων παιδιών από τη Λάρισα. Ο προπονητής περνούσε την ασθένεια στο σπίτι του με φάρμακα. Όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για πολλές ημέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της πόλης. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ένας φίλος του, ο 52χρονος δεν ήθελε να εμβολιαστεί γιατί φοβόταν. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, οι δύο τους είχαν μαλώσει σχετικά με το ζήτημα του εμβολιασμού.

Τραγικός είναι ο τρόπος που «έσβησε» η 42χρονη Λαρισαία. Όπως ανέφερε μια γειτόνισσα της οικογένειας, η γυναίκα νοσούσε, αλλά δεν είχε πάει στο νοσοκομείο. Την Κυριακή η οικογένεια γιόρτασε τα γενέθλια του γιου της και μετά η γυναίκα είπε ότι δεν αισθάνεται καλά. Έτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας