Κυβέρνηση, μέσω Καμμένου, προς ΗΠΑ: Όλη η Ελλάδα στρατιωτική αποικία σας

2734
καμμένου

Αν η υποτέλεια έχει όρια, αυτά ξεπεράστηκαν κατά πολύ από την δουλική στάση του Υπ. Άμυνας της Ελλάδας Π. Καμμένου απέναντι στον ΥΠΑΜ Τζέιμς Μάτις των ΗΠΑ κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον.

Ο Π. Καμμένος, εκφράζοντας θέσεις συνολικά της κυβέρνησης, προσέφερε απλόχερα, με άνεση ιδιοκτήτη και με απεριόριστη γαλαντομία όλη την Ελλάδα ως στρατιωτική πολεμική αποικία των ΗΠΑ, δηλώνοντας ουσιαστικά ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε σπιθαμή της ελληνικής γης και να συμμετάσχει σε κάθε αμερικανικό ιμπεριαλιστικό τυχοδιωκτισμό στην ευρύτερη περιοχή όσο βαρύ και αν είναι το τίμημα για την ειρήνη και την ασφάλεια της πατρίδας μας.

Εξειδικεύοντας, ο Πάνος Καμμένος προσέφερε συγκεκριμένα ως αρχικό μεζέ, αμερικανική βάση στην Κάρπαθο, κάτι που κατ’ αποκλειστικότητα είχε αποκαλύψει η Iskra ότι βρίσκεται στα σκαριά, αλλά και αμερικανικές βάσεις σε Βόλο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και όπου αλλού κριθεί σκόπιμο από τους κηδεμόνες (Καλαμάτα, Άραξο, Τυμπάκι κ.α.)

Ταυτόχρονα, ο Π. Καμμένος εμφάνισε μακάβριο εναλλακτικό σχέδιο για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και για την απομόνωση της Ρωσίας, σε περίπτωση απόρριψης της Συμφωνίας των Πρεσπών, εισηγούμενος “αμυντική” Συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Αλβανία, Βουλγαρία και σε δεύτερο χρόνο με Σερβία, με στόχο τη διαμόρφωση ενός τόξου Δυτικής και αμερικανονατοϊκής ειδικότερα, σταθερότητας στη Βαλκανική.

Κ.Τ

Ο Καμμένος πρόθυμος για όλα προς τις ΗΠΑ

Τη δημιουργία μιας νέας αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στην Κάρπαθο έθεσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στον Αμερικανό ομόλογο του Τζέιμς Μάτις κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Πεντάγωνο και για πρώτη φορά δημοσίως η αμερικανική πλευρά άφησε δήλωσε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Παράλληλα ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ απαντώντας στις πρόσφατες τουρκικές απειλές για την ΑΟΖ ανακοίνωσε την πρόσκληση προς τις ΗΠΑ να συμμετάσχει στο τριμερές σχήμα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο.

Την αποκάλυψη για την βάση στην Κάρπαθο έκανε ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις απαντώντας σε ερώτηση για τις συζητήσεις που γίνονται με την ελληνική κυβέρνηση και για το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να κατασκευάσουν μια νέα στρατιωτική βάση στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μάτις απάντησε: «Ο (Έλληνας) υπουργός είναι εδώ το έθεσε αυτό το θέμα σήμερα. Υπάρχει μια ανοιχτή πόρτα για εμάς. Έχουμε στενή σχέση. Πράγματι, αυτό που δείχνει είναι το πολύ υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης και διαφάνειας. Και από αυτή την άποψη, είμαστε πάντοτε ανοιχτοί για να συνεργαστούμε στενά με τη σύμμαχο μας στο ΝΑΤΟ Ελλάδα για το πώς τοποθετούμε τις δυνάμεις μας στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Και θα το επεξεργαστούμε όπως πάντα μαζί» κατέληξε.

Λίγο πριν την συνάντηση του Τζέιμς Μάτις με τον Πάνο Καμμένο η οποία έγινε μέσα σε θερμό κλίμα στο Πεντάγωνο ο Αμερικανός υπουργός ρωτήθηκε για το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Ελλάδας για τα αμερικανικά συμφέροντα.

O κ. Μάτις απάντησε: «Η Ελλάδα είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες και αποτελεί ισχυρό σύμμαχο με τον οποίο συνεργαζόμαστε στενά. Έλληνες αξιωματικοί φοιτούν σε αμερικανικές σχολές, η Σούδα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ναύσταθμους (port of call) για τις ΗΠΑ στη Μεσόγειο και στο ΝΑΤΟ και έχουμε πολύ στενή συνεργασία, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών μου επαφών με τον Έλληνα ΥΕΘΑ, που βρίσκεται σήμερα εδώ. Η Ελλάδα είναι εξαίρετος σύμμαχος σε όλα τα πεδία συνεργασίας, στο προσφυγικό, στην υποστήριξη που παρέχει στις επιχειρήσεις του αμερικανικού ναυτικού και στην ισχυρή συνεργασία, στρατιωτική αλλά και διπλωματική στις Βρυξέλλες».

Σε ανακοίνωση της η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Dana W.White σημείωσε για την συνάντηση ότι μεταξύ άλλων “ο Υπουργός Άμυνας James N. Mattis “ευχαρίστησε επίσης τον Έλληνα υπουργό Άμυνας για τις πρόσφατες ενέργειες της χώρας του για την καταπολέμηση των ρωσικών κακοήθων δραστηριοτήτων στην περιοχή και οι δύο συμφώνησαν να συνεχίσουν να θεωρούν τη Ρωσία υπόλογη”.

Μετά την συνάντηση Μάτις-Καμμένου στο Πεντάγωνο o Έλληνας ΥΠΕΘΑ απαντώντας σε ερώτηση για τις τουρκικές απειλές στην ΑΟΖ ανακοίνωσε ότι «προχωράμε σε συνεργασία για την επέκταση της τριμερούς συμφωνίας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής».

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος τόνισε : “Η πολιτική των προκλήσεων, των απειλών και του «τσαμπουκά» θα μπορούσα να πω, δεν οδηγεί ποτέ σε καλό. Θεωρώ ότι έχει συμφέρον και η Τουρκία να αντιληφθεί ότι με την Ελλάδα πρέπει να ζήσει ειρηνικά. Από εκεί και πέρα, γνωρίζει καλά ότι όποιος αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία, θα πάρει άμεσα την πιο σκληρή απάντηση που υπάρχει.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Το συγκεκριμένο θέμα για την κυπριακή ΑΟΖ το συζητήσατε με τον κ. Μάτις;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας είπα ότι προχωράμε σε συνεργασία για την επέκταση της τριμερούς συμφωνίας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Νομίζω ότι είναι σαφές αυτό που είπα».

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το τέλος του 2018 και πιθανότατα πριν την προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον στις 13 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί η πρόσκληση προς τις ΗΠΑ να συμμετάσχει στο τριμερές σχήμα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο και κατ’ επέκταση της συνεργασίας σε άλλους τομείς όπως η ενέργεια και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ μετά την συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογο του είπε τα εξής:

«Για δεύτερη φορά μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια είχα την ευκαιρία να δω επισήμως τον Υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Στρατηγό Τζέιμς Μάτις, με τον οποίο είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και των διεθνών οργανώσεων στις οποίες συμμετέχουμε.

Η Ελλάδα αυτά τα τρία χρόνια μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχει χτίσει μια πάρα πολύ στενή συνεργασία στον αμυντικό τομέα, έχοντας προχωρήσει προγράμματα όπως αυτά της αναβάθμισης των F16 και των P-3 Orion. Παράλληλα έχουμε δεχτεί από τις ΗΠΑ δωρεάν στρατιωτική βοήθεια σε πολύ σημαντικό υλικό, όπως αυτή των Chinook, των Kiowa και άλλων μέσων που δεν είναι ανακοινώσιμα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης που πλέον έχουν χτίσει με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό έχουν αναθέσει ουσιαστικά στην Ελλάδα το ρόλο του κέντρου του άξονα σταθερότητας προς τα νότια με την Κύπρο και το Ισραήλ, αλλά και χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως η Αίγυπτος, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Λίβανος και άλλες, αλλά και προς τα βόρεια με την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία – χώρα που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ – και την ΠΓΔΜ.

Θεωρώ ότι στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, το επόμενο βήμα θα είναι η υπογραφή κοινών αμυντικών συμφωνιών, σε επίπεδο διακρατικών συμφωνιών, που θα βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων, αλλά και ουσιαστικά στο χτίσιμο της νέας ενεργειακής πολιτικής στην ευρύτερη περιοχή.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, μετά την εποχή της οικονομικής κρίσης, προς την πατρίδα μας και προς τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Υπάρχει κάτι ποιο συγκεκριμένο σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έχουν υπάρξει πολύ μεγάλες βελτιώσεις στα χρονοδιαγράμματα τα οποία είχαμε βάλει στο παρελθόν.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Ζητήθηκε κάτι συγκεκριμένο από τους Αμερικανούς;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Συζητήθηκαν πολλά θέματα τα οποία δεν είναι ανακοινώσιμα. Σε γενικό πλαίσιο σας λέω ότι αυτά τα οποία είχαμε σχεδιάσει προχωρούν πολύ πιο γρήγορα και παράλληλα σχεδιάζουμε και καινούργιες συνεργασίες.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Επειδή έθιξε κατά την έναρξη της συνάντησής σας ο κ. Μάτις το θέμα των Σκοπίων, σας είπε κάτι για αυτό;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τη θέση τη δική μου την ξέρετε και νομίζω ότι είναι απόλυτα σαφής. Αλλά και από ό,τι φαίνεται νομίζω ότι οι εξελίξεις πλέον εκεί οδηγούν. Θεωρώ ότι η επόμενη φάση θα είναι η δημιουργία διακρατικών συμφωνιών που θα λύσει το πρόβλημα της αστάθειας. Από εκεί και πέρα, όλα τα άλλα θα λυθούν με τη συναίνεση των λαών.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Σε ερώτηση του ΑΝΤ1, κύριε Υπουργέ, ο κ. Μάτις, ο ομόλογός σας, άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό ως ενδεχόμενο την πιθανότητα για νέα στρατιωτική βάση στην Ελλάδα και έριξε «το μπαλάκι» στην ελληνική κυβέρνηση. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Υπάρχουν δομές, οι οποίες θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για την Ελλάδα να έρθουν κοντά μας. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε μπει πλέον σε μία περίοδο που έχουμε νέα είδη απειλών, υπάρχει ο κυβερνοπόλεμος, οι δορυφορικές πληροφορίες, πάρα πολλά νέα μέσα τα οποία έχουν αναπτύξει οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και με την παρουσία τους στην Ελλάδα θα μπορούν να μας βοηθήσουν πάρα πολύ και στη δική μας αμυντική πολιτική.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Υπάρχει μια αναζωπύρωση των απειλών του Προέδρου Ερντογάν ο οποίος απείλησε ότι θα βγάλει το ερευνητικό σκάφος «Πορθητής» στο τέλος του μήνα στη Μεσόγειο. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η Ελλάδα έχει καταφέρει να αποκτήσει αυτή τη γεωπολιτική θέση γιατί σέβεται τις διεθνείς συμφωνίες και το διεθνές δίκαιο. Πιστεύω ότι ήταν ένα σημαντικό μήνυμα προς την Τουρκία το γεγονός ότι ενώ εκείνοι κράτησαν δύο Έλληνες αξιωματικούς, για περίπου έξι μήνες χωρίς καν να έχουν αποδοθεί κατηγορίες, εμείς μόλις πιάσαμε δύο Τούρκους στα σύνορά μας τους απελευθερώσαμε την ίδια ώρα. Γιατί, πράγματι, μεθοριακά επεισόδια υπάρχουν και πρέπει να λύνονται με άλλο τρόπο.

Η πολιτική των προκλήσεων, των απειλών και του «τσαμπουκά» θα μπορούσα να πω, δεν οδηγεί ποτέ σε καλό. Θεωρώ ότι έχει συμφέρον και η Τουρκία να αντιληφθεί ότι με την Ελλάδα πρέπει να ζήσει ειρηνικά. Από εκεί και πέρα, γνωρίζει καλά ότι όποιος αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία, θα πάρει άμεσα την πιο σκληρή απάντηση που υπάρχει.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Το συγκεκριμένο θέμα για την κυπριακή ΑΟΖ το συζητήσατε με τον κ. Μάτις;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας είπα ότι προχωράμε σε συνεργασία για την επέκταση της τριμερούς συμφωνίας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Νομίζω ότι είναι σαφές αυτό που είπα.

Νωρίτερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε συνάντηση στο State Department με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Wess Mitchell με τον οποίο συζήτησαν θέματα ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών.

Επίσης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής John Sullivan.

Πρόταση για αμερικανικές βάσεις σε Βόλο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη

Τη δημιουργία μόνιμων αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων εκτός από τη Σούδα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας πρότεινε στον Αμερικανό ομόλογό του Τζέιμς Μάτις, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στο πλαίσιο της συνάντησής τους στο Πεντάγωνο.

«Η Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο, τον μοναδικό θα τολμούσα να πω. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη», είπε ο κ. Καμμένος.

Οι αναφορές του κ. Καμμένου δεν είναι τυχαίες, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει χρησιμοποιηθεί ήδη από τον αμερικανικό στρατό για την προώθηση αμερικανικών ελικοπτέρων στην ανατολική Ευρώπη. Επίσης, στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα είναι μόνιμα σταθμευμένα αμερικανικά drones MQ9 ενώ τους προηγούμενες μήνες έχουν πραγματοποιήσει μεταστάθμευση F-22 Raptor.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι Αμερικανοί αξιολογούν τη χρήση του αεροδρομίου της Λάρισας, καθώς και άλλων κρίσιμων εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας για τη στάθμευση μεγαλύτερων αεροπλάνων, όπως είναι τα ιπτάμενα τάνκερ.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της συζήτησης μεταξύ των δύο υπουργών ήταν και η συνεργασία των δύο χωρών κατά της τρομοκρατίας. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η άσκηση που θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη τον Δεκέμβριο και είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ σε ελληνικό χώρο.

Ο Τζέιμς Μάτις από την πλευρά του επιβεβαίωσε τη στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στον τομέα της Αμυνας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της Ελλάδας για αμυντικές δαπάνες της τάξεως του 2% αλλά και την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για την αναβάθμιση των μαχητικών F-16.

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε.

 

Παν. Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση, δια του Παν. Καμμένου, προσέφερε όλη την Ελλάδα ως στρατιωτική αποικία των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση έσπασε όλα τα κοντέρ σε δουλοφροσύνη και αυτοεξευτελισμό

 

δίωξη«Αν η υποτέλεια έχει όρια, τότε η κυβέρνηση, με όσα δια του υπουργού Άμυνας Παν. Καμμένου, προσέφερε προς τις ΗΠΑ, τα υπερέβη, σπάζοντας όλα τα κοντέρ σε δουλοπρέπεια και αυτοεξευτελισμό.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση, δια του Παν. Καμμένου, δήλωσε χωρίς αιδώ ότι είναι έτοιμη να προσφέρει, ως στρατιωτική λεία των ΗΠΑ, κάθε σπιθαμή της ελληνικής γης και να συμμετάσχει σε κάθε αμερικάνικο ιμπεριαλιστικό και πολεμικό τυχοδιωκτισμό στην ευρύτερη περιοχή, όσο βαρύ και αν είναι το τίμημα για την ειρήνη και ενδεχομένως σε ελληνικό αίμα και όσους κινδύνους και αν διατρέξουν η ασφάλεια της χώρας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Εξίσου τραγικά, ο Παν. Καμμένος προσέφερε, εκ μέρους της κυβέρνησης, εναλλακτική λύση στις ΗΠΑ σε περίπτωση απόρριψης της απαράδεκτης Συμφωνίας των Πρεσπών, προτείνοντας διμερείς, υπό την ομπρέλα των ΗΠΑ, αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες με στόχο την απομόνωση της Ρωσίας και την διαμόρφωση ενός τόξου αμερικανονατοϊκής κηδεμονίας και κατ’ όνομα σταθερότητας στην Βαλκανική.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα, καμιά λαϊκή έγκριση και καμιά εξουσιοδότηση να μετατρέψει την χώρα σε αμερικανονατοϊκό στρατιωτικό οικόπεδο προς πάσα χρήση, θυσιάζοντας τα εθνικά μας συμφέροντα, την εθνική μας ασφάλεια και την ίδια την υπόσταση και την ακεραιότητα της χώρας στα αμερικάνικα παιχνίδια.

Η κυβέρνηση αυτή, ως επικίνδυνη για την δημοκρατία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, πρέπει να φύγει αμέσως και μαζί της να ανατραπεί όλο το ξενόδουλο πολιτικό μνημονιακό κατεστημένο της χώρας .

Λύση και διέξοδος σήμερα είναι η αγωνιστική αναζωογόνηση του κοινωνικού πεδίου, η ισχυροποίηση της ΛΑ.Ε. και η συγκρότηση του πιο πλατιού προοδευτικού αντιμνημονιακού αντιϊμπεριαλισιτκού μετώπου δημοκρατικής ανατροπής, εθνικής ανεξαρτησίας, ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού της πατρίδας μας

 

2 Σχόλια

  1. Υπήρξε ποτέ πιο αμερικανόδουλη κυβέρνηση μετά την λήξη του εμφυλίου ως τώρα άραγε; Ως προς τιιιι; …
    Οι αριστεροί επί δεκαετίες πήγαιναν φυλακές και εξορίες γιατί κατάγγελναν τον ρόλο των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και την εκχώρηση ελληνικών εδαφών για βάσεις τους!!!
    Προσωπικά, διώχθηκα με φασιστικές μεθόδους και δικαζόμουν μαζί με άλλους 27 συναγωνιστές επί τρισήμισι μήνες με ένα σωρό βαριές συκοφαντικές κατηγορίες, σε άλλη πόλη, στο Ρέθυμνο, για να μην έχουμε (έτσι νόμιζαν…)λαϊκή συμπαράσταση. Ολόγος; Επειδή αντιταχθήκαμε ειρηνικά μα μαχητικά,στην ανανέωση της παλιάς συμφωνίας για διατήρηση των βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα! Τώρα τα κυβερνητικά καθάρματα δίνουν και τις παλιές και νέες βάσεις σ΄αυτούς που παίζοντας θέατρο κάποτε αποκαλούσαν μαζί μας “Φονιάδες των Λαών”! … Και υπεύθυνους για την χουντική επταετία και για την τουρκική εισβολή και διαιωνιζόμενη κατοχή της μισής Κύπρου από το1974…
    Υπάρχουν ακόμα τόσο ηλίθια άτομα που ισχυρίζονται πως τα κυβερνητικά λαμόγια είναι …”αριστερά”; (δεν μιλάω για τους πορωμένους και βαλτούς που το παίζουν έτσι ενώ συνειδητά πρακορεύουν τα πιο μαύρα ολιγαρχικά συμφέροντα…)

  2. ΠΙΟ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ,ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ-ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας