Αποκλειστικό: Προχωρημένες ενέργειες για μεγάλη αεροπορική βάση των ΗΠΑ στην Κάρπαθο

2467
πρέσβη

Έγκυρες πληροφορίες από το νησί της Καρπάθου κάνουν λόγο ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι κινήσεις για την εγκατάσταση μεγάλης αεροπορικής και ίσως όχι μόνο, βάσης των ΗΠΑ στο νησί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται απλά για συζητήσεις αλλά λένε ότι έχει, σχεδόν, επέλθει μυστική συμφωνία για την εγκατάσταση της βάσης ανάμεσα στην ελληνική και την αμερικανική πλευρά και ότι έχουν ήδη προχωρήσει οι σχετικές κινήσεις.

Άλλωστε η Κάρπαθος, με δύο μεγάλους αεροδιαδρόμους, μήκους 3 χλμ. ο καθένας, ικανούς να εκσυγχρονιστούν και να επεκταθούν σύντομα και με υπαρκτές σειρά από στρατιωτικές εγκαταστάσεις, έχει ήδη έτοιμη την σχετική υποδομή για την δημιουργία στρατιωτικής βάσης.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν χαρακτηριστικά ότι στην Κάρπαθο βρίσκεται στα τελειώματα σύγχρονο νοσοκομείο 150 κλινών, για την ταχεία ολοκλήρωση του οποίου έως τις 31/12 προσφέρονται έξτρα αμοιβές στους τεχνικούς και τους εργαζόμενους. Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι μέχρι τώρα η Κάρπαθος είχε Κέντρο Υγείας και μάλιστα ανεπαρκώς στελεχωμένο. Ασφαλώς ένα νοσοκομείο και μάλιστα υπερσύγχρονο, με ηλεκτρονικό εξοπλισμό που υπερβαίνει κατά πολύ τις λειτουργικές του ανάγκες και με διαβεβαιώσεις για την άρτια στελέχωσή του, είναι ευπρόσδεκτο στην Κάρπαθο. Οι πληροφορίες μας, όμως, λένε ότι η κατασκευή ενός τέτοιου νοσοκομείου είναι αναντικατάστατη προϋπόθεση για την λειτουργία στρατιωτικής βάσης και η γρήγορη κατασκευή του σχετίζεται άμεσα με την εγκατάστασή της, ενώ επιπροσθέτως είναι και το πρωθύστερο «τυρί» προς τους κατοίκους, προκειμένου να χρυσωθεί το χάπι για τους μεγάλους κινδύνους που θα επωμιστούν από την λειτουργία μιας επιθετικής βάσης, η οποία θα συμπληρώνει ή και εν μέρει θα υποκαθιστά την βάση του Ιντζιρλίκ ή και της Σούδας, ενώ, ταυτόχρονα, θα βλάψει την τουριστική κίνηση του νησιού και οπωσδήποτε το μαγευτικό περιβάλλον του.

Πολιτικοί παράγοντες τόνιζαν με θλίψη ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου – Κοτζιά έχει εξελιχθεί στην πιο υποτελή, άβουλη και προσκυνημένη στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ κυβέρνηση, ενώ υπογράμμιζαν ότι ολόκληρη, σχεδόν, η Ελλάδα γοργά μετατρέπεται σε ένα μεγάλο αμερικανο-ΝΑΤΟϊκό στρατιωτικό οικόπεδο, εκτεθειμένο και έτοιμο ανά πάσα στιγμή να τινάξει στον αέρα την ασφάλεια της χώρας μας.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας