Κτηνωδία Νετανιάχου Το Ισραήλ θα εντείνει τα πλήγματα στη Γάζα

451

Το Ισραήλ θα εντείνει σε συχνότητα και ισχύ τα πλήγματά του στην ελεγχόμενη από την ισλαμιστική Χαμάς παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός του εβραϊκού κράτους Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά το πλήγμα με ρουκέτα στο νότιο Ισραήλ που κόστισε τη ζωή σε δύο γυναίκες.

“Μετά την εξέταση της κατάστασης, αποφασίστηκε ότι τόσο η δύναμη όσο και η συχνότητα των πληγμάτων θα αυξηθεί”, σημείωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Ισραήλ, σε δήλωσή του η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

“Θρηνούμε τον θάνατο των δύο Ισραηλινών γυναικών και σας ζητώ να τηρείτε τις οδηγίες ασφαλείας”, υπογράμμισε ο Νετανιάχου, απευθυνόμενος στους Ισραηλινούς πολίτες.

“Από χθες (Δευτέρα), ο στρατός έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες επιθέσεις εναντίον της Χαμάς και της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ στη Γάζα (…) Και θα εντείνουμε περαιτέρω τη δύναμη των επιθέσεων μας”, δήλωσε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι η Χαμάς “θα δεχτεί ένα τέτοιο χτύπημα που δεν το περιμένει”.

“Εξοντώσαμε τους διοικητές, πλήξαμε πολλούς σημαντικούς στόχους και αποφασίσαμε να επιτεθούμε σκληρότερα και να αυξήσουμε τον ρυθμό των επιθέσεων”, δήλωσε ο Νετανιάχου τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα καλεί σε αποκλιμάκωση.

Δύο γυναίκες νεκρές

Εν τω μεταξύ, δύο Ισραηλινές σκοτώθηκαν σήμερα στην πόλη Άσκελον στο νότιο Ισραήλ από ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Δύο γυναίκες είναι νεκρές. Η μία ήταν 65 ετών, η άλλη 40 ετών. Δεν μπορούμε ακόμη να ανακοινώσουμε τα στοιχεία της ταυτότητάς τους”, δήλωσε εκπρόσωπος του Magen David Adom, του αντίστοιχου Ερυθρού Σταυρού στο Ισραήλ, αποδίδοντας τους θανάτους αυτούς στον καταιγισμό ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι δύο γυναίκες δεν βρίσκονταν στο ίδιο σημείο της πόλης όταν έχασαν τη ζωή τους.

Από το βράδυ της Δευτέρας τα ένοπλα ισλαμικά κινήματα Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ έχουν πολλαπλασιάσει τις εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ.

Η Χαμάς υποστήριξε πως εκτόξευσε 137 ρουκέτες μέσα σε “πέντε λεπτά” σήμερα το απόγευμα εναντίον της Άσκελον της γειτονικής πόλης Ασντόντ, σε ταυτόχρονα πλήγματα με σκοπό την εξουδετέρωση της ισραηλινής αντιπυραυλικής ασπίδας “Σιδερένιος Θόλος”.

Ο ισραηλινός στρατός πολλαπλασίασε τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον φερόμενων θέσεων της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, όπου 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από χθες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας