Κρίσιμος τραυματισμός συμβασιούχου καθαριότητας έξω από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης

1830
συμβασιούχου

Νέο κρίσιμο περιστατικό στην αποκομιδή σκουπιδιών μετά τον πρόσφατο τραγικό θάνατο οδοκαθαρίστριας
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» 45χρονος συμβασιούχος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος διακομίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής έπειτα από ατύχημα που συνέβη υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμές συνθήκες έξω από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό συνεχίζουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη έκβαση της κατάστασης της υγείας του άντρα, ο οποίος είναι πολυτραυματίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, αργά χθες βράδυ σταθμευμένο όχημα μεταφοράς μετακινήθηκε -άγνωστο πώς- με συνέπεια να παρασύρει και να τραυματίσει τον 45χρονο. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ασσήρου.
Στον σοβαρό τραυματισμό του συμβασιούχου αναφέρθηκε και ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, με την ευκαιρία σημερινής συνέντευξης Τύπου με αντικείμενο την καθαριότητα. Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, είναι μια «δυσάρεστη είδηση».
Το ατύχημα συνέβη έξω από τον ΧΥΤΑ, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κεντρικού δήμου, Θωμάς Ψαρράς, κατά τη διάρκεια μεταφοράς κοντέινερ και σύμφωνα με τις πρώτες ενημερώσεις «δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από τον οδηγό».
«Είμαστε κοντά στον συνάδελφο», επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ξανθόπουλος.
Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία ο άντρας εργάζεται από το 2014 ως οδηγός τράκτορα του δήμου, με ανανέωση συμβάσεων.
«Επειδή οι πληροφορίες γύρω από το ατύχημα είναι ακόμη συγκεχυμένες απαιτούμε να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται ακόμη ότι ενώ «δεν πέρασε μια μέρα από τον θάνατο της εργάτριας καθαριότητας στον Δήμο Ζωγράφου το Σάββατο, ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη σοβαρό ατύχημα, που αποδεικνύει τις ελλείψεις προστασίας για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων κάτω από ακατάλληλες συνθήκες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας