Κράτος, ΔΕΗ, ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας “δολοφονούν” πολίτες και νοικοκυριά

1625
δολοφονούν

Κήρυξαν τον πόλεμο κυβέρνηση και νέα Διοίκηση της ΔΕΗ σε αυτούς που η ίδια ονομάζει “στρατηγικούς κακοπληρωτές“, κοινώς “μπαταχτσήδες“.

Ο αριθμός των “στρατηγικών κακοπληρωτών” που, κατά τη νέα Διοίκηση της ΔΕΗ, έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 6 μηνών ανέρχεται σε 582.000 περιπτώσεις και οι οφειλές τους φτάνουν τα 545 εκ. ευρώ. Μάλιστα, πάντα κατά την ΔΕΗ, έχουν προωθηθεί το τελευταίο δίμηνο προς τον ΔΕΔΔΗΕ περίπου 30.000 εντολές για αποκοπές ρεύματος αυτής της κατηγορίας, ενώ οι αποκοπές θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα με φρενήρεις ρυθμούς.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και κρίσιμα.

Πως ξεχωρίζει η ΔΕΗ αυτούς που ονομάζει “στρατηγικούς κακοπληρωτές” από εκείνους που πράγματι δεν έχουν να πληρώσουν;

Είναι τόσες δεκάδες χιλιάδες οι “μπαταχτσήδες” στην χώρα μας που ξυπνάνε και κοιμούνται με την επιδίωξη να κλέψουν την ΔΕΗ; Και πως ένας που έχει εισοδήματα αφήνει να του κόψουν το ρεύμα στο σπίτι του και δέχεται να μην μπορεί να επιβιώσει αυτός και η οικογένεια του;

Κύριοι της ΔΕΗ δεν μας τα λέτε καθόλου καλά. Γιατί έχουμε στα χέρια μας σωρεία καταγγελιών για αποκοπές ρεύματος και προειδοποιήσεις αποκοπών που αφορούν πάμφτωχους πολίτες και νοικοκυριά με ελάχιστα ή καθόλου εισοδήματα.

Η ΔΕΗ δεν μας λέει τίποτα για αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους μάλλον συλλήβδην συγκαταλέγει πιθανότατα και με μεγάλη ευκολία στους “στρατηγικούς κακοπληρωτές“.

Φυσικά το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την ΔΕΗ αλλά πρωτίστως το κράτος και τις κυβερνήσεις.

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, δεν είναι απλώς άλλο ένα εμπόρευμα. Μάλιστα κοινωνικό αγαθό απαραίτητο για την επιβίωση πολιτών και νοικοκυριών αλλά και την λειτουργία μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επομένως το ηλεκτρικό ρεύμα δεν μπορεί να κόβεται σε πολίτες με χαμηλά ή ανύπαρκτα εισοδήματα.

Για τους πολίτες ιδιαίτερα αυτών των κατηγοριών το κράτος και όχι απλώς η ΔΕΗ, θα πρέπει να διασφαλίζει σε κάθε περίπτωση και δωρεάν μιά ελάχιστη, αναγκαία για την επιβίωση τους, ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος, κάτι που είχε θεσπίσει με νόμο ο Παν. Λαφαζάνης ως υπουργός Ενέργειας το πρώτο εξάμηνο του 2015 και καταργήθηκε μόλις αυτός έφυγε λόγω τρίτου μνημονίου από το Υπουργείο.

Αντί τούτου, όμως, η ΔΕΗ προχωρά από 1η Σεπτέμβρη σε νέες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες θα επιβληθούν με άλλοθι την δήθεν αντιστάθμιση τους από την μείωση του ΦΠΑ και τα αποθέματα του λογαριασμού των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ), αντιστάθμιση που προβάλλεται για προπαγανδιστικούς περισσότερο λόγους.

Ακόμα χειρότερα στα τιμολόγια θα ενσωματωθούν και πρόσθετα βάρη όπως η ρήτρα “διοξειδίου του άνθρακα” (CO2) με την οποία θα μετακυλίονται στον καταναλωτή και στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος τα δικαιώματα ρύπων που θα επιβαρύνουν τη ΔΕΗ!!!

Σε λίγο κράτος, ΔΕΗ, εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος αντί να προσφέρουν υπηρεσίες θα εξοντώνουν και σχεδόν κυριολεκτικά θα “δολοφονούν” τους πολίτες που έχουν περιέλθει στην κακή θέση να τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Και το μέσο εξόντωσης θα είναι απλό και θα προφέρεται με τρόμο: αποκοπή ρεύματος!

Να αντιδράσουμε!

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας