Κοροϊδία της μεγάλης πλειοψηφίας συνταξιούχων με μηδενικές αυξήσεις το 2020

2087
συνταξιούχοι

Σε μεγάλη κοροϊδία εξελίσσονται οι πολυδιαφημισμένες αυξήσεις στις συντάξεις με το νέο έτος, οι οποίες θα δοθούν προς εφαρμογή αποφάσεων του ΣΤΕ.

Από τα 2,8 περίπου εκατομμύρια συνταξιούχους κύριας σύνταξης στη χώρα, τα 2,2 εκατομμύρια συνταξιούχοι, δηλαδή το 80% περίπου, οι οποίοι είναι και με τις πιο χαμηλές συντάξεις, συντάξεις πείνας κάτω και πολύ κάτω από 700 ευρώ, δεν θα πάρουν καθόλου αύξηση μέσα στο 2020.

Από τους υπόλοιπους, η αύξηση που θα λάβουν θα είναι ψίχουλα και θα κυμανθεί από 10 έως 70 ευρώ το μήνα, με τους περισσότερους να λαμβάνουν αύξηση γύρω στα 20 ευρώ ούτε ένα ευρώ τη μέρα.

Όσο για τις επικουρικές συντάξεις, οι 740.00000 εκ των δικαιούχων δεν θα πάρουν καθόλου αύξηση, ενώ περίπου 465.000 δικαιούχοι επικουρικών συντάξεων των οποίων το σύνολο κύριας και επικουρικής που λάμβαναν μέχρι και τα μέσα του 2016 ξεπερνά τα 1300 ευρώ το μήνα μικτά, θα λάβουν αύξηση από 5 έως 196 ευρώ το μήνα και οι περισσότεροι κάτω από 70 ευρώ.

Το 2020 θα είναι ανυπόφορα δύσκολο, πιο δύσκολο από τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια για τον συνταξιουχικό κόσμο της χώρας.

Δυστυχώς Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα του συστήματος καταδικάζουν στη μιζέρια και στην εξαθλίωση τα γηρατειά της χώρας στα τελευταία χρόνια της ζωής τους, ενώ μπορούσαν και θα έπρεπε με άλλες προοδευτικές πολιτικές να ζουν ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια.

 

Γιώργος Αρτινός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας