Κορονοϊός: 96 οι νεκροί, 2.081 τα κρούσματα στην Ελλάδα

698
τσιόδρα

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας, ανήλθαν στα 2.081, ενώ το σύνολο των νεκρών έφτασαν τους 96.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τρεις που έχασαν σήμερα τη ζωή τους, είναι μια 60χρονη στη Θεσσαλονίκη και δύο άνδρες ηλικίας 60 και 61 ετών στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, η άτυχη 60χρονη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη μετά τη διακομιδή της από την Πτολεμαΐδα στις 3 Απριλίου.

Επιπλέον, ο 60χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία έπασχε από καρκίνο, ενώ ο 61χρονος που νοσηλευόταν επίσης στο ίδιο νοσοκομείο στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ήταν, κατά πληροφορίες, πρώην καπνιστής.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπροσώπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, είχαμε 72 επιπλέον κρούσματα, και 3 νέους θανάτους, ενώ σημείωσε πως από το σύνολο των ασθενών 75 άτομα είναι διασωληνωμένα σε ΜΕΘ με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη, ενώ το 77% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών. Επίσης 15 άτομα εξήλθαν από την εντατική.

Από τους 93 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους, οι 26 είναι γυναίκες και υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα 72 έτη.

Από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 535 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 796 με επαφή με ήδη γνωστά κρούσματα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, είπε ο κ. Τσιόδρας, έχουν καταγραφεί 1.722.000 κρούσματα με τους θανάτους να ανέρχονται στους 104.775, ενώ τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη εντοπίζονται στην Ισπανία.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί εργαστηριακά 37.344 δείγματα.

Επίσης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, στη Λάρισα καταγράφηκαν επιπλέον 4 θετικά κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων σε 25 μετά από 362 τεστ που έγιναν.

Διαμήνυσε, τέλος, ότι τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δείξουμε την υπομονή που χρειάζεται και τόνισε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στην προσπάθεια.

Σημειώνεται ότι σήμερα, αντί της καθιερωμένης ενημέρωσης από τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Χαρδιαλιά, θα υπάρξει γραπτή ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας