Κορονοϊός: 271.598 τα κρούσματα – 11.299 οι νεκροί σε 184 χώρες

733
κορονοϊός

Με έντονους ρυθμούς συνεχίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο η αύξηση των κρουσμάτων του ιού SARS-CoV-2 αλλά και των θυμάτων της νόσου Covid-19, που αυτός προκαλεί.

Μέχρι χθες, τις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας, ο μακάβριος απολογισμός ήταν συνολικά 271.598 κρούσματα και 11.299 νεκροί, σε 184 χώρες σε όλο τον πλανήτη.

Αν και η χώρα με τα περισσότερα καταγεγραμμένα κρούσματα εξακολουθεί να είναι η Κίνα, με 80.967 κρούσματα (39 νέα), από προχθές η χώρα με τα περισσότερα θύματα είναι η Ιταλία, όπου χθες καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ 627 θανάτων.

Εξίσου κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στην Ισπανία, που χθες μέτρησε 219 νεκρούς και 2.335 κρούσματα, ανεβάζοντας τους αντίστοιχους συνολικούς απολογισμούς σε 1050 και 20.412 αντίστοιχα.

Κατακόρυφη αύξηση των νέων κρουσμάτων καταγράφηκε χθες στη Γερμανία (+4.528) με το συνολικό αριθμό να φτάνει τις 19.848. Από την κυβέρνηση ανακοινώθηκε μάλιστα ότι σήμερα Σάββατο θα κριθεί εάν θα επιβληθεί γενική απαγόρευση εξόδου σε ολόκληρη τη χώρα.

Μεγάλη η αύξηση και τις ΗΠΑ, όπου επιβεβαιώθηκαν 3.940 νέες περιπτώσεις και ο συνολικός αριθμός έφτασε τις 17.729.

Στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης έχουν επιβεβαιωθεί 7.102 κρούσματα της νόσου Covid-19. Από αυτούς τους ασθενείς, το 18% νοσηλεύεται. Περισσότεροι από 200 άνθρωποι πέθαναν στις ΗΠΑ και πάνω από 12.000 κρούσματα είχαν επιβεβαιωθεί μέχρι νωρίς χθες το πρωί.

 Αύξηση και σε άλλες χώρες

Και στις υπόλοιπες χώρες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και των θυμάτων. Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελβετία και στο Λίχτενσταϊν αυξήθηκε κατά 952 μέσα σε μία ημέρα και έφθασε τα 4.840, δήλωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της Ελβετίας, με τον αριθμό των νεκρών από την ασθένεια να έχει ανέλθει στους 43.

Στη Σερβία, η πρωθυπουργός Άννα Μπρνάμπιτς ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου τον πρώτο θάνατο από τον κορονοϊό στη χώρα. Πρόκειται για άνδρα 59 ετών που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της πόλης Νόβισαντ και ο οποίος νόσησε πριν από δύο εβδομάδες όταν ήρθε σε επαφή με άτομο που επέστρεψε από το Μιλάνο. Η Μπρνάμπιτς ανακοίνωσε και νέα αυστηρότερα μέτρα για να αποτραπεί η διασπορά της νόσου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι καταργείται προσωρινά η αστική συγκοινωνία σε όλες τις πόλεις της Σερβίας και από την ερχόμενη Κυριακή κλείνουν όλες οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα εμπορικά κέντρα.

Εξήντα εννέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε η Βοσνία -Ερζεγοβίνη, με το επίκεντρο του ιού να βρίσκεται στη Μπάνια Λούκα, όπου έχουν καταγραφεί 34 ασθενείς με COVID-19 και περίπου 2.000 άτομα βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Στη Ρωσία, ο αριθμός των κρουσμάτων από τον κορονοϊό έφθασε τα 253 άτομα το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Σε εννέα περιφέρειες της χώρας καταγράφηκαν 54 νέα κρούσματα, ενώ έχουν αναρρώσει και πάρει εξιτήριο 12 άτομα, ανακοίνωσε το Κέντρο Επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Από το 54 νέα κρούσματα τα 33 καταγράφηκαν στην Μόσχα, όπου υπάρχουν συνολικά 131 κρούσματα. Έξι νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Γιακουτία, τέσσερα κρούσματα καταγράφηκαν στην Αγία Πετρούπολη και τέσσερα στην περιοχή της Σαμάρας, δύο στην περιοχή Κίροφ και δύο στην περιοχή Νοβοσιμπίρσκ και από ένα κρούσμα στις περιοχές της Μόσχας, Ουλιάνοφσκ και Τιουμέν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας