Κορονοϊός-Τουρκία: Στους 131 έφτασαν οι νεκροί-9.127 τα κρούσματα

811
κρούσματα

Τα θύματα του νέου κορονοϊού στην Τουρκία αυξήθηκαν στα 131 σήμερα, αφού άλλοι 23 άνθρωποι έχασαν τη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Παράλληλα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασε τα 9.127, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Περίπου 105 ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Ο υπουργός ανέφερε μέσω του Twitter ότι έχουν διενεργηθεί μέχρι τώρα 65.446 διαγνωστικά τεστ, εκ των οποίων τα 9.982 μόνο τις τελευταίες 24 ώρες.

Στόχος των τουρκικών αρχών είναι να καταφέρουν να κάνουν 10.000 τεστ ημερησίως.

«Αν δεν πάρουμε στα σοβαρά την κατάσταση θα έχουμε χιλιάδες θανάτους»

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορωνοϊό κρούει στους Τούρκους πολίτες ο Γιουσούφ Σαβράν γιατρός του πανεπιστημίου Dokuz Eylül Üniversitesi της Σμύρνης, υπεύθυνος του τμήματος πανδημίας. Ο επιστήμονας ζητά από τους συμπολίτες του να τηρήσουν με… ευλάβεια τα μέτρα προκειμένου η Τουρκία να μη βιώσει καταστάσεις Ιταλίας.

Σε βίντεο που ανάρτησε στο λογαριασμό του στο YouTube, αξιολογεί την κατάσταση του κορονοϊού στην Τουρκία, τονίζοντας πως ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων στη χώρα ξεπερνά αυτόν της Ιταλίας, το αντίστοιχο διάστημα (το διάστημα υπολογίζεται βάσει της εμφάνισης του πρώτου κρούσματος στην κάθε χώρα και από εκεί και έπειτα πώς εξελίσσεται ο ιός).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας