Κορονοϊός: Στάση εργασίας σε διευθύνσεις Αλλοδαπών για λήψη μέτρων προστασίας

884
στάση

Στάση εργασίας τις ώρες 9.00 πμ – 14.00 μμ προκηρύχθηκε για σήμερα, Δευτέρα 9 Μαρτίου, στις διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης στα τμήματα Μητρώων Αρρένων, στο πρωτόκολλο – γραφείο της Χάγης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Επίσης, στη διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – Τμήμα αδειών διαμονής Νομού Εύβοιας.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) αναφέρει:

«Μπροστά στην ενδεχόμενη επιδημία, από τα δεκάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού σε αυτή τη φάση στην Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο, εκφράζουμε την απαίτηση των εργαζομένων στις υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, στα Τμήματα Μητρώων Αρρένων και στο Πρωτόκολλο – Γραφείο της Χάγης (Apostille) στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, αλλά και στα οξυμένα προβλήματα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – Τμήμα Αδειών Διαμονής Νομού Εύβοιας, για άμεση λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και τη χορήγηση των απαραίτητων Μέτρων Ατομικής Προστασίας.

Στις παραπάνω υπηρεσίες αιχμής, που δεν είναι φυσικά οι μόνες όπως έχουμε ενημερώσει εγκαίρως και με προηγούμενη ανακοίνωσή μας, επικρατεί το αδιαχώρητο, αφού οι υπάλληλοι έρχονται καθημερινά σε επαφή, με εκατοντάδες πολίτες που προσέρχονται για την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών, λήψη βιομετρικών στοιχείων, χορήγηση και ανανέωση των αδειών διαμονής κ.α. Οι υπάλληλοι, αλλά και οι πολίτες, παραμένουν τελείως εκτεθειμένοι απέναντι σε κάθε επιδημία, και φυσικά και απέναντι στην πρόσφατη έξαρση του κορονοϊού Covid 19. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη από τη νομοθεσία, για χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες εργαζομένων. Για τους παραπάνω λόγους:

Προκηρύσσουμε Στάση Εργασίας, τη Δευτέρα 9 Μάρτη 2020 από τις 9.00 πμ. ως τις 14.00 μμ., με απόφαση του ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ και

Διεκδικούμε:

– Λήψη προληπτικών μέτρων στις ανωτέρω υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων, για τις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, την αναστολή παραλαβής αιτήσεων αδειών διαμονής, για όσο χρονικό διάστημα η επιδημία βρίσκεται σε έξαρση, ως ένα ελάχιστο μέτρο για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων και των πολιτών.

– Χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας – υγειονομικού υλικού ( όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικό υγρό κλπ.)

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, στις υπηρεσίες των Δ/νσεων Αλλοδαπών, στα Τμήματα Μητρώων Αρρένων και στο Πρωτόκολλο – Γραφείο της Χάγης (Apostille), να συμμετέχουν μαζικά και επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες ενέργειές μας.

Απαιτούμε άμεση λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας