Κι όμως… Στα Σκόπια χθες επισημοποιήθηκε πρωτόκολλο γενικευμένης αποσταθεροποίησης στη Βαλκανική

παρασκήνιο

Η χθεσινή εξέλιξη με το δημοψήφισμα στα Σκόπια, υπήρξε εν πολλοίς αναμενόμενη. Η έκταση της αποδοκιμασίας που καταγράφηκε ωστόσο, συνιστά πραγματική τραγωδία… 

Η βολική ανάγνωση, επιχειρεί να χρεώσει αυτή την τραγωδία στον Ζάεφ και στο επιτελείο του. Τα πραγματικά περιστατικά ωστόσο, την χρεώνουν στο σύνολό της στην Ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά στο επικίνδυνο δίδυμο Τσίπρα – Κοτζιά

Οι πολιτικοί συσχετισμοί, όπως και οι αντιπαραθέσεις στο γειτονικό κρατίδιο, υποχρεώνουν αρκετούς να κάνουν λόγο για ήττα του Ζάεφ, και είναι απολύτως λογικό να βγαίνει από το κάδρο οποιαδήποτε αναφορά μπορεί να αγγίζει την Ελληνική κυβέρνηση και τη θεμελιώδη στρατηγική της αποτυχία.

Η αλήθεια ωστόσο είναι, πως ο κ. Ζάεφ κατά τη διάρκεια ολόκληρης της προδημοψηφισματικής περιόδου, ΟΥΔΕΠΟΤΕ περιέβαλε με «σεβασμό» τη συμφωνία που υπέγραψε, κι ας έχει απόλυτη επίγνωση πως ήταν εκτρωματική και ετεροβαρής σε βάρος της Ελλάδας.

Ο κ. Ζάεφ δηλαδή, αυτό που φρόντισε από την πρώτη στιγμή να ξεκαθαρίσει, μη διστάζοντας ακόμη και να ταπεινώσει το άθλιο δίδυμο Τσίπρα – Κοτζιά ακόμη και κατά τη διαδικασία της υπογραφής στις Πρέσπες, ήταν τα εξής δύο απλά ζητήματα:

  • Η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ως αναπόσπαστο κομμάτι του αλυτρωτικού «Μακεδονισμού», ουδέποτε εγκαταλείφθηκε από τη Σκοπιανή ηγεσία, αντιθέτως παραμένει και θα παραμένει παρούσα στη Διεθνή σκηνή μέχρι την οριστική ΚΑΙ τυπική της δικαίωση. Και…
  • Το έκτρωμα των Πρεσπών, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά το τυπικό διαβατήριο που είχε ανάγκη το γειτονικό κρατίδιο, ώστε μέσα από την πολυπόθητη και άκρως αναγκαία (με βάση το Διεθνές Δίκαιο) Ελληνική αναγνώριση, να πάψει να υφίσταται ως γεωπολιτική τρύπα στη Βαλκανική, και να αρχίσει σταδιακά να μετασχηματίζεται σε γεωπολιτική τρύπα η ίδια η Ελλάδα.

Οι Ζάεφ και Δημητρώφ επομένως δεν σύρθηκαν στην προσυπογραφή του εκτρώματος των Πρεσπών. Πήγαν σε μια διαπραγμάτευση, με συγκεκριμένη στρατηγική, με αποσαφηνισμένες κόκκινες γραμμές τις οποίες και υπηρέτησαν μέχρι κεραίας.

Οι κκ Τσίπρας και Κοτζιάς αντιθέτως, σπρώχτηκαν σε αυτή την τραγωδία, δέσμιοι της δουλοπρέπειας και των επικίνδυνων αυταπατών τους, με την εντολή να ξεπουλήσουν τα πάντα για να προκύψει αποτέλεσμα. Αυτό και έκαναν…

Το χθεσινό δημοψήφισμα, απονομιμοποίησε πλήρως το έκτρωμα των Πρεσπών, ΚΑΙ ως προς το τυπικό μέρος της συμφωνηθείσας διαδικασίας, αλλά ΚΑΙ ως προς το ουσιαστικό ζήτημαπου σχετίζεται με το ψευδεπίγραφο πολιτικό αιτιολογικό της προσυπογραφής του.

Ο μαξιμαλισμός του αλυτρωτικού «Μακεδονισμού», «έσωσε» τη χθεσινή παρτίδα, με την έννοια ότι αποκάλυψε πλήρως το πραγματικό δυναμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο συντελέστηκαν απαράδεκτες εθνικές υπαναχωρήσεις.

Αλλά αυτή είναι η μία πλευρά – η ηπιότερη – που σχετίζεται με τη χθεσινή εξέλιξη, και στην ουσία της είναι εντελώς προσωρινή.

Η άλλη πλευρά, είναι πως από χθες το βράδυ, άνοιξε μια επικίνδυνη Κερκόπορτα. Απασφαλίστηκαν επικίνδυνα σενάρια για την Βαλκανική, η οποία εισέρχεται πλέον ανεξέλεγκτα σε καθεστώς γενικευμένης αποσταθεροποίησης, και υπόλογο έναντι των λαών της γι’ αυτή την εξέλιξη, είναι το επικίνδυνο δίδυμο Τσίπρα – Κοτζιά.

  • Τη χθεσινή ημέρα επιβεβαιώθηκε πως ο επιθετικός αλυτρωτικός «Μακεδονισμός», είναι βαθιά ριζωμένος στις συνειδήσεις των πολιτών του γειτονικού κρατιδίου, και η επιθετικότητά του ήταν αναμενόμενο να υπερενισχυθεί, από τη στιγμή που διαπίστωσε πως οι Έλληνες «διαπραγματευτές» προσυπέγραψαν το «δικαίωμά» του να καπηλεύεται εθνική ταυτότητα, γλώσσα και Ιστορία.

Η απροθυμία του λοιπόν να προσέλθει και να υπερψηφίσει το έκτρωμα, δεν προέκυψε επειδή του στέρησαν δήθεν το δικαίωμα στην καπηλεία όπως ψευδώς ισχυρίζονται τα κυβερνητικά φερέφωνα.

Προέκυψε επειδή διαπιστώνει πως μέσα σε ένα περιβάλλον ανεπίτρεπτων ελληνικών υπαναχωρήσεων, μπορεί να εκβιάσει και να απαιτήσει να πάρει ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

  • Τη χθεσινή μέρα επίσης, αναδεικνύεται ανέλπιστα ισχυροποιημένος ο Αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός, αφού όλα δείχνουν πως το συντριπτικά πλειοψηφικό κομμάτι αυτών που συμμετείχαν στη δημοψηφισματική διαδικασία, ήταν οι Αλβανικής καταγωγής κάτοικοι των Σκοπίων.

Έτσι, από την επόμενη κιόλας στιγμή ο «μετριοπαθής» Ζάεφ, καθίσταται όμηρος του Αλβανικού στοιχείουενώ ο σλαβόφωνος αλυτρωτισμός με τον «αέρα της δικαίωσης» θα κλιμακώσει έτι περαιτέρω την επιθετικότητά του.

  • Η χθεσινή μέρα επίσης κατέδειξε, πως η Ευρωνατοϊκή ελίτ που παρέλασε, εκβίασε, υποσχέθηκε, παραμύθιασε και εν τέλει δεν έπεισε… Όχι μονάχα δεν συμβιβάζεται με το τυπικό του αποτελέσματος αλλά αντιθέτως είναι διατεθειμένη να κερδίσει το γεωπολιτικό της στοίχημα, συνεχίζοντας τους εκβιασμούς… προτρέποντας σε πολιτική εκτροπή… υποδεικνύοντας τον καθολικό βιασμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας… Και φυσικά δεν θα διστάσει αν το κρίνει αναγκαίο,να πυροδοτήσει καταστάσεις πραγματικά ανεξέλεγκτες.

Αντιλαμβανόμαστε επομένως, ότι η φωτιά στη Βαλκανική έχει ήδη ανάψει, και το επικίνδυνο δίδυμο Τσίπρα – Κοτζιά, είναι όχι μόνο είναι παντελώς ακατάλληλο να διαχειριστεί σύνθετες και δύσκολες προκλήσεις, που απαιτούν υψηλή στρατηγική και λειτουργική αξιοποίηση μιας «επιθετικά» προσανατολισμένης διπλωματίας…

Αλλά όντας το ίδιο πρωταίτιο γι’ αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη και όμηρος της δουλοπρέπειας και των ανομολόγητων δεσμεύσεών του, αποτελεί την πλέον επικίνδυνη παράμετρο στη συγκεκριμένη ιστορική συγκυρία…

  • ΚΑΙ εξ αιτίας της ανικανότητάς του…
  • ΚΑΙ εξ αιτίας των επικίνδυνων ιδεοληψιών. Αλλά… 
  • ΚΑΙ γιατί με τους απαράδεκτα δουλοπρεπείς και υποτακτικούς χειρισμούς του, οδήγησε την εξωτερική πολιτική της χώρας σε πλήρη κατάρρευση, και σεεγκληματική αποδόμηση τις σημαντικότερες διπλωματικές της παρακαταθήκες.
Ας είμαστε λοιπόν ξεκάθαροι…

Το χθεσινό δημοψήφισμα στο γειτονικό κρατίδιο, δεν προσφέρεται για επιπόλαιες αναγνώσεις, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως ανάσα ανακούφισηςγια τον Ελληνικό λαό.

Το αποτέλεσμά του λειτουργεί ως θρυαλλίδα που δρομολογεί επικίνδυνες εξελίξεις, αφούενδυναμώνει ενεργούς και επικίνδυνους εθνικισμούς και ταυτόχρονα παρακινεί σε ακόμη πιο απροκάλυπτες παρεμβάσεις το Διεθνή παράγοντα.

Σε αυτό το περιβάλλον, η ευέλικτη και ικανή πολιτική ηγεσία που έχει ανάγκη ο τόπος μας, προφανώς και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η τρισάθλια συγκυβέρνηση της δουλοπρέπειας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ήδη, οι πρώτες αντιδράσεις καταδεικνύουν αμετροέπεια, προκλητική δουλικότητα, και ένανπρωθυπουργό αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει το Ελληνικό κοινοβούλιο για να ξεπλύνει μια συμφωνία μειοδοσίας, παραγνωρίζοντας ακόμη και την πλήρη τυπική απονομιμοποίησή της από την χθεσινή δημοψηφισματική διαδικασία στα Σκόπια.

Είναι φανερό ότι το επικίνδυνο δίδυμο Τσίπρα – Κοτζιά, έχει υπογράψει γραμμάτια, καιεπιδιώκει να αλυσοδέσει τη χώρα με νομικοπολιτικά αποτελέσματα μη αναστρέψιμα, και αυτό ο Ελληνικός λαός ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να το επιτρέψει.

Η Ελληνική κοινωνία, έχει κάθε λόγο να επαγρυπνεί για τα χειρότερα που έρχονται, και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε επικίνδυνες αυταπάτες, εκλαμβάνοντας ως ‘’ανάσα’’ ή πολύ περισσότερο ως ‘’κέρδος’’ το αποτέλεσμα της χθεσινής μέρας.

Ο μαξιμαλισμός του αλυτρωτικού «Μακεδονισμού», μετά την προσωρινή παράταση των εντυπώσεων, θα επιστρέψει δριμύτεροςμε τους «φίλους και συμμάχους» μας να πιέζουν και πάλι ασφυκτικά την Ελλάδα.

Σε όποιον θα ήθελε να παραδοθεί στη λαγνεία της αυταπάτης, θα θυμίσουμε πως ο Τουρκικός μαξιμαλισμός ‘’έσωσε’’ προσωρινά την παρτίδα ΚΑΙ στη Γενεύη… ΚΑΙ στο Μοντ Πελεράν… αλλά ΚΑΙ στο Κράνς Μοντανά στον προηγούμενο διαπραγματευτικό κύκλο.

Πριν όμως προλάβουν οι αφελείς να απολαύσουν το ναυάγιο της διαπραγμάτευσης, ήρθε ο ΓΓ του ΟΗΕ ο κ. Γκουτιέρες, και απαιτεί «ενδιάμεση συμφωνία» στην οποία οι απαράδεκτες υποχωρήσεις Αναστασιάδη, εκλαμβάνονται ως «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ» για κάθε επόμενη διαπραγμάτευση… για κάθε επόμενο διαπραγματευτή.

Και μέσα σε αυτό το περιβάλλον, υπάρχουν φωνές “ειδικών”… “συνετών”… και λοιπόν παπαγαλιστών, που συμβουλεύουν και προτρέπουν σε μια διαχείριση που ΔΕΝ ΘΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΕΙ από την εκτρωματική, ετεροβαρή και επικίνδυνη φάκα των Πρεσπών, αν και επί της ουσίας, δεν τολμούν να αμφισβητήσουν τα ξεκάθαρα μηνύματα της χθεσινής μέρας.

Αυτό ακριβώς είναι που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί, και κυρίως δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ισχύσει και για την πατρίδα μας το “ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ”, ως αποτέλεσμα του επικίνδυνου και αμφιλεγόμενου ρόλου των κκ Τσίπρα και Κοτζιά.

  • Το χθεσινό δημοψήφισμα, ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ πλήρως το έκτρωμα των Πρεσπών, και ταυτόχρονα ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το επικίνδυνο περιβάλλον μέσα στο οποίο συντελέστηκε η προσυπογραφή του.
  • Το χθεσινό δημοψήφισμα, είναι η μόνη διαδικασία με έγκυρα νομικοπολιτικά αποτελέσματα και με διεθνές κύρος, η οποία όχι μόνο δεν επιτρέπεται να αγνοηθεί, αλλά αντιθέτως επιβάλλεται να αποτελέσει το ακλόνητο επιχείρημα της Ελληνικής Πολιτείας, για την οριστική ακύρωση κάθε σκέψης που θα μπορούσε να προσβλέψει σε λύση στηριγμένη στη βάση της συλλογιστικής αυτού του εκτρώματος.

Μετά από το χθεσινό δημοψήφισμα, καμία απολύτως συμφωνημένη διαδικασία δεν έχει τη νομιμοποίηση να πραγματοποιηθεί… Οι σχεδιασμοί που συμφωνήθηκαν είναι εκ των πραγμάτων έωλοι… Και η πλήρης αποδέσμευση της Ελλάδας από κάθε παραγόμενη υποχρέωση, θα πρέπει να κοινοποιηθεί επισήμως ΚΑΙ στον ΟΗΕ προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως κάθε πιθανός σκόπελος που ανακύπτει εξ αιτίας της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995.

Και αυτή την εξέλιξη, η Ελληνική κοινωνία, έχει υποχρέωση να την επιβάλλει. Και σε αυτή την κατεύθυνση έχει τη δύναμη να αποσπάσει σαφείς δεσμεύσεις από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, που δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν να κρύβονται πίσω από παιχνίδια επικοινωνιακά.

Επίλογος…

Τα περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά. Για την πατρίδα μας, η πλήρης αναντιστοιχία των χειρισμών της Ελληνικής κυβέρνησης, όχι μονάχα για το Σκοπιανό, αλλά για την συνολική διαχείριση των εθνικών μας υποθέσεων με πρώτιστη αυτή που σχετίζεται με την αξιοπρέπεια του λαού μας, θέτει επί τάπητος το ζήτημα της πολιτικής ανατροπής, και συνακόλουθα και το ίδιο το ζήτημα της ταυτότητας της εξουσίας.

Το πραγματικό στοίχημα για όλους εμάς… Είναι στοίχημα με το χρόνο και με την ανάγκη να πρωταγωνιστήσουμε με συγκεκριμένο τρόπο για την ευρύτατη δυνατή συσπείρωση με στόχο την πραγματική πολιτική ανατροπή και την ανάδειξη της Δημοκρατικής – Πατριωτικής Εξουσίας.

*Ο Κυριάκος Κυριακόπουλος είναι μέλος της ΠΓ του «Μετώπου ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» και της «Πανελλαδικής πρωτοβουλίας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Πατρίδας μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας