Καταρρέει δημοσκοπικά ο Biden, αποδοκιμασία σοκ λόγω οικονομίας και πανδημίας

891
Η δημοσκόπηση δείχνει ότι μόνο περίπου το 25% των Αμερικανών πιστεύει ότι η φράση «ισχυρός ηγέτης» περιγράφει επαρκώς τον Biden

Μετά την πρόσφατη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε όλες τις ΗΠΑ και κατέδειξε κατάρρευση των ποσοστών των δημοκρατικών και του Biden και την εκτόξευση των Ρεπουμπλικάνων… μια νέα δημοσκόπηση αποτελεί ταφόπλακα για τον Biden…
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Biden ολοκληρώνει τον πρώτο του χρόνο στον Λευκό Οίκο με την ξεκάθαρη πλειοψηφία των Αμερικανών για πρώτη φορά να αποδοκιμάζουν τους χειρισμούς του απέναντι στην πανδημία
Και τον πληθωρισμό, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Associated Press – Κέντρο Έρευνας Δημοσίων Υποθέσεων NORC (AP-NORC).

Οι περισσότεροι Αμερικανοί αποδοκιμάζουν τους χειρισμούς Biden σε ποσοστό 56%.
Μέχρι στιγμής, μόλις το 28% των Αμερικανών δηλώνει ότι θέλει ο Biden να είναι υποψήφιος για επανεκλογή το 2024, συμπεριλαμβανομένου μόνο του 48% των Δημοκρατικών.
Σε άλλη δημοσκόπηση του Politico το 56% των αμερικανών αποδοκιμάζει τον Biden και την πολιτική του.
Σε δημοσκόπηση της Rasmussen το 58% αποδοκιμάζει την πολιτική Biden για πανδημία και οικονομία.
Δεν υπάρχει δημοσκόπηση που έχει πραγματοποιηθεί από οποιαδήποτε δημοσκοπικό οργανισμό που να βγάζει έστω ένα θετικό στοιχείο για τους δημοκρατικούς.
Τα δημοσκοπικά ευρήματα αποτελούν πρόκριμα για τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου 2022 όπου αναμένεται οι Ρεπουμπλικάνοι να κυριαρχήσουν πλήρως… δημιουργώντας τεράστια εμπόδια στην άσκηση πολιτικής στον Biden και στους δημοκρατικούς…
Ερωτηθείς σχετικά με τη δημοτικότητά του, ο Biden απάντησε: «Δεν πιστεύω στις δημοσκοπήσεις».
Όταν στις εκλογές του 2020 τον έδειχναν πρώτο πίστευε στις δημοσκοπήσεις… ο Biden το οποίο οι ρεπουμπλικάνοι τον κατηγορούν για γεροντική άνοια καθώς δεν μπορεί να ορθώσει ολοκληρωμένο λόγο.
Τα δημοσκοπικά ευρήματα αποτελούν μεγάλη ανατροπή από τις αρχές της προεδρίας του Biden.
Τον Ιούλιο, το 59% των Αμερικανών δήλωνε ότι εγκρίνει την απόδοση του Biden σε μια δημοσκόπηση του AP-NORC.
Η βαθμολογία αποδοχής του μειώθηκε στο 50% μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, μετά τη χαοτική και αιματηρή στρατιωτική απόσυρση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν και εν μέσω αυξανόμενων μολύνσεων από κορωνοϊό και των άβολων προσπαθειών της κυβέρνησης να προωθήσει οικονομικές, υποδομές και φορολογικές πολιτικές μέσω του Κογκρέσου.

Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει ότι η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στον χειρισμό της πανδημίας από τον Biden – που ήταν η αιχμή του δόρατος της πολιτικής του – έχει περαιτέρω διαβρωθεί καθώς η παραλλαγή Omicron καταπονεί το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και εξουθενώνει περαιτέρω το αμερικανικό εκλογικό σώμα που ήλπιζε ότι η ζωή θα επέστρεφε στην κανονικότητα.
Οι Αμερικανοί είναι ακόμη πιο απογοητευμένοι για τον χειρισμό του στην οικονομία, με μόλις το 37% να τον εγκρίνει.
Να σημειωθεί ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ανέρχεται στο 7% προκαλώντας τριγμούς στην μεσαία αστική τάξη και στα κατώτερα στρώματα.
Πολλοί αμερικανοί τρώνε λιγότερο κρέας για να αντισταθμίσουν την αύξηση του κόστους, καθώς η αγοραστική δύναμη του μισθού δύο εβδομάδων των 754 δολαρίων έχει μειωθεί.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι μόνο περίπου το 25% των Αμερικανών πιστεύει ότι η φράση «ισχυρός ηγέτης» περιγράφει επαρκώς τον Biden.
Περίπου οι μισοί λένε ότι δεν είναι ισχυρός ηγέτης.
Μόλις το 16% πιστεύει ότι η προεδρία Biden ένωσε την Αμερική.
Το 43% πιστεύει ότι οι ΗΠΑ διχάστηκαν ακόμη περισσότερο.

Συνολικά, μόνο, το 28% των Αμερικανών δηλώνει ότι έχει «μεγάλη εμπιστοσύνη» στον Biden για την αποτελεσματική διαχείριση του Λευκού Οίκου, από 44% που το υποστήριζε πριν από ένα χρόνο, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Biden.
To 38% δηλώνει ότι δεν έχει καθόλου εμπιστοσύνη στον Biden για τη διαχείριση της εκτελεστικής εξουσίας.

www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας