Καταδίκη Γιάννη Ανθόπουλου για τοκογλυφία και ξέπλυμα

396
ανθόπουλου

Ομόφωνα ένοχο έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλο για την κατηγορία της τοκογλυφίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 χρόνων με αναστολή στην έφεση, ενώ διέταξε την κατάσχεση της περιουσίας του μέχρι του ποσού του 1,7 ευρώ που αποτελεί προϊόν του εγκλήματος της τοκογλυφίας, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού του στη Βούλα.

Σε βάρος του Ανθόπουλου είχε στραφεί η καπνέμπορος Οδέττη Πετρίδη, η οποία είχε καταγγείλει ότι δέχτηκε τοκογλυφικό δανεισμό με υψηλά επιτόκια από την εταιρεία Βamaco – μετέπειτα Gennet -, για τον οποίο μεσολάβησε ο πρώην υφυπουργός, φέρνοντας σε επαφή τις δύο πλευρές. Για τις υπηρεσίες του, όπως είχε πει κατά τη διάρκεια της δίκης η κ. Πετρίδη, εισέπραττε κάθε φορά το 10% του ποσού.

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε σε βάρος και των υπολοίπων τριών κατηγορουμένων, ενώ αποφασίστηκε και η κατάσχεση της περιουσίας τους μέχρι του ποσού των 5,7 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, στους κατηγορούμενους επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους για πέντε χρόνια και χρηματική αποζημίωση 5.000 ευρώ στον καθέναν.

Στον Γ. Ανθόπουλο και σε άλλους δύο κατηγορούμενους επιβλήθηκε και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας