Αθώος κρίθηκε χθες, Σάββατο 30 Ιουνίου, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, μέλος του Ρουβίκωνα, που κατηγορούνταν για ανάρτησή του στο Facebook, η οποία θεωρήθηκε απειλητική για τον ΣΚΑΪ.
Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του για διέγερση σε διάπραξη αδικήματος, ωστόσο ο δικαστής αθώωσε τον κατηγορούμενο, κρίνοντας ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της νομοθετικής διάταξης, βάσει της οποίας ασκήθηκε η εναντίον του δίωξη.
Όπως αναφέρθηκε από την υπεράσπιση, η δίωξη ήταν φρονηματικού χαρακτήρα και μάλιστα στη βάση χουντικών νόμων.
Στα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί πολλοί αλληλέγγυοι, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον κατηγορούμενο.















![Για ενθουσιασμένη ασθενή από το Βενιζέλειο κομπάζει ο Άδωνις και πολίτες του σέρνουν τα εξ αμάξης [βίντεο]](https://iskra.gr/wp-content/uploads/2026/01/0-1-232-218x150.jpg)



























