«Καρφί» Άσαντ για την Τουρκία: Εχθρικές χώρες υπερασπίζονται τρομοκράτες

960
τουρκία

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, έκανε λόγο για εχθρικές χώρες που συνεχίζουν να υπερασπίζονται τους τρομοκράτες, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση της Δαμασκού για την εκδίωξη όλων των εξτρεμιστών.

Νέες καταγγελίες για τη δράση ξένων χωρών στη Συρία απηύθυνε ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ, εν μέσω του τεταμένου κλίματος στην επαρχία Ιντλίμπ.

«Οι εχθρικές – προς τη Συρία – χώρες συνεχίζουν να υπερασπίζονται τους τρομοκράτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν τους άμαχους ως ανθρώπινες ασπίδες» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την προεδρική ανακοίνωση.

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν, στο πλαίσιο της κατ’ ιδίαν συνάντησης με τον Ιρανό πολιτικό, Αλί Λαριτζανί, ο οποίος από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι η Τεχεράνη θα συνεχίσει να στηρίζει τον συριακό πόλεμο εναντίον των τρομοκρατών.

Εξέφρασε μάλιστα, την ελπίδα ο συριακός λαός να κατορθώσει να απελευθερώσει τη χώρα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν εξελίξει αντιτρομοκρατική και εθνικοαπελευθερωτική επιχείρηση του συριακού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Τουρκίας, η οποία διατηρεί σημαντική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή.

Το Σάββατο, μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε τα συριακά στρατεύματα να αποχωρήσουν άμεσα από τις περιοχές, που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παρατηρητήρια στο Ιντλίμπ.

Η κατάσταση στη συριακή επαρχία κλιμακώθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες, μετά τις τουρκικές καταγγελίες περί επίθεσης των συριακών στρατευμάτων σε θέσεις του τουρκικού στρατού, αλλά και την κατάρριψη δύο συριακών ελικοπτέρων.

Η Άγκυρα έχει κατηγορήσει τη Δαμασκό ότι η συριακή αντιτρομοκρατική επιχείρηση παραβιάζει τη συμφωνία εκεχειρίας στο Ιντλίμπ και έχει απειλήσει με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

Η Συρία, από την πλευρά της, έχει υπεραμυνθεί του δικαιώματος να ανταπαντήσει σε κάθε επίθεση εξτρεμιστών και τρομοκρατών εναντίον αμάχων πολιτών και Σύρων στρατιωτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας