Καμιά απάντηση για τα στραγγίσματα του ΧΥΤΑ Θήβας!

1598
στραγγίσματα
?

Τεράστια ερωτήματα προκύπτουν από την καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεχίζει μέχρι και σήμερα 14.05.2019 να μην απαντά, σε αιτήσεις που έχω υποβάλλει από την 06-02-2019!

Οι αιτήσεις μου αφορούν η πρώτη, τους ελέγχους σχετικά με την ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή του Ασωπού και τη Θήβα, και η δεύτερη την χορήγηση των αποτελεσμάτων των δειγμάτων που λήφθηκαν από το ΧΥΤΑ Θήβας.

Σύμφωνα με έγγραφο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το με αριθμό πρωτοκόλλου 73754/1186/3-4-2019, που υπογράφει ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης ΠΕΧΩΣ κ. Αντ. Τερζής, τα αποτελέσματα για τα δείγματα από το ΧΥΤΑ Θήβας έχουν εξαχθεί από τη Χημική Υπηρεσία Λιβαδειάς και έχουν αποσταλεί στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από τις 27-02-2019!

Παρόλα αυτά, η αρμόδια υπηρεσία δεν μας έχει απαντήσει ακόμα, ενώ σε τηλεφωνική μου επικοινωνία 1,5 μήνα πριν, η υπηρεσία μας είχε γνωστοποιήσει ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες αποκλίσεις των αποτελεσμάτων της Χημικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς, από τα αποτελέσματα που είχε εξάγει ιδιωτικό εργαστήριο για λογαριασμό του ΦΟΔΣΑ ΑΕ!

Γιατί υπάρχει αυτή η τεράστια καθυστέρηση; Γιατί δεν ανακοινώθηκαν αμέσως τα αποτελέσματα; Το διοικητικό συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ ΑΕ, έλαβε τα αποτελέσματα; Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ AE κ. Σταυρογιάννης θα απαντήσει τι γίνεται στο ΧΥΤΑ Θήβας;

Παρά τις συνεχείς ερωτήσεις μου στο δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Θήβας και μέλος του Δ Σ του ΦΟΔΣΑ ΑΕ, δεν γνώριζε τίποτα!

Ποιος θα απαντήσει τι γίνεται στο ΧΥΤΑ Θήβας; Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα;

Γιατί κρύβονται ο Δήμαρχος Θήβας, ο Περιφερειάρχης και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας;

Γιατί κρύβεται ο Υπουργός κ. Φάμελλος και η κυβέρνηση;

Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας την πρωτοφανή και συνεχή παραβίαση της ΑΕΠΟ του ΧΥΤΑ Θήβας επί χρόνια, την οποία προσπαθούν να συγκαλύψουν Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Μπακογιάννης),  κυβέρνηση -ΥΠΕΝ (Φάμελλος) και δημοτική αρχή της Θήβας.

Σε ότι αφορά τη διενέργεια ελέγχων για τη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα, ρίχνουν το μπαλάκι ο ένας στον άλλον και αρνούνται τη διενέργεια ελέγχων.

Ζητάμε πλήρεις απαντήσεις, χωρίς άλλη καθυστέρηση και πλήρη διαφάνεια για τον τρόπο των ελέγχων και αιτιολόγηση των λόγων της πρωτοφανούς καθυστέρησης.

 

Θήβα 14.05.2019

Θανάσης Σκούμας,

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Θήβας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας