Και με τη “βούλα” κυρίαρχος ο Λάτσης. Παπαθανασίου-Σιάμισης στα ΕΛΠΕ

3180
ΕΛΠΕ

Μετά την συνάντηση Μητσοτάκη – Λάτση κινήθηκαν αστραπιαία οι διαδικασίες και η κυβέρνηση “καθαίρεσε” την νυν διοίκηση των ΕΛΠΕ και στη θέση της έβαλε ένα καινούριο δίδυμο απόλυτα προσκείμενο στον Σπ. Λάτση, ο οποίος και με τη “βούλα” τώρα γίνεται ο απόλυτος κυρίαρχος και ρυθμιστής όλων των εξελίξεων στην στρατηγική επιχείρηση των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), τα οποία έτσι, πέραν των πολλών άλλων, θα βαδίσουν ακώλυτα για να υλοποιηθεί και μάλιστα με τον πλέον δυσμενή για το δημόσιο τρόπο, η κατάπτυστη απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γα την ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα κατά 51% των ΕΛΠΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες , νέος Πρόεδρος των ΕΛΠΕ αναλαμβάνει ο Γιάννης Παπαθανασίου, πρώην υπουργός Οικονομικών σε κυβέρνηση ΝΔ και Διευθύνων Σύμβουλος ο Ανδρέας Σιάμισης και οι δύο προσκείμενοι στον Σπ. Λάτση, ενώ ιδιαίτερα ο τελευταίος, θεωρείται στην κυριολεξία “άνθρωπος” του Σπ. Λάτση, του οποίου τα ιδιοτελή συμφέροντα τόσο επί μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ και ακόμα περισσότερο τώρα με τη ΝΔ γίνονται νόμος του κράτους.

Ως γνωστόν την προηγούμενη διοίκηση των ΕΛΠΕ, με τον Στ. Τσοτσορό Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Γρηγ. Στεργιούλη, είχε διορίσει στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγ. Λαφαζάνης και ήταν για πρώτη φορά που ο τελευταίος έσπασε, κόντρα στις τότε αντιδράσεις, την κυριαρχία Λάτση στην διοίκηση των ΕΛΠΕ.

Όταν, όμως, ο Παν. Λαφαζάνης έφυγε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω τρίτου μνημονίου, χωρίς να μπορέσει να φέρει σε πέρας τον σχεδιασμό του για την ανασυγκρότηση προς το δημόσιο συμφέρον των ΕΛΠΕ, η μεταλλαγμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε γραμμή,  με αποτέλεσμα να φτάσει στο σημείο να αποφασίσει την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, πράγμα που μαζί με άλλα, οδήγησε και στην παραίτηση του Γρηγ. Στεργούλη από Διευθύνοντα Σύμβουλο και στη διαφωνία, όπως λέγεται, του Στ. Τσοτσορού.

Τώρα αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε διάπλατα το δρόμο, η κυβέρνηση του Μητσοτάκη παραδίδει πλήρως και με τη βούλα τα ΕΛΠΕ στα αγαθοεργά χέρια του Σπ. Λάτση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας