Και Ισραήλ κάνει πλάτες στην Τουρκία: Αναχαιτίστηκαν ισραηλινοί πύραυλοι από Δαμασκό

1360
ισραήλ

Σε μια συγκυρία που ο συριακός στρατός δίνει μάχη κατά των τζιχαντιστών και του τουρκικού στρατού στην Ιντλίμπ, έρχεται το Ισραήλ να χτυπήσει πισώπλατα τη Συρία και να δώσει ανέλπιστη βοήθεια στην Τουρκία, εξαπολύοντας δριμείες πυραυλικές επιθέσεις κατά της Δαμασκού.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι συστοιχίες των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας αναχαίτισαν πάνω από την Δαμασκό πολλούς πυραύλους, οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από τον εναέριο χώρο του τμήματος των υψιπέδων Γκολάν που κατέχει το Ισραήλ.

Η επίθεση εξαπολύθηκε χθες περί τις 23.45 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας και το παρατηρητήριο ανέφερε ότι επρόκειτο για επίθεση της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ, πληροφορία που, παρότι σωστή, δεν επιβεβαίωσε κατά την πάγια πολιτική του το Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, οι οποίες χρήζουν διασταύρωσης, 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκ των οποίων οι 4 ήταν Ιρανοί αξιωματούχοι.

Πολιτικοί παρατηρητές από το συριακό έδαφος τόνιζαν ότι έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή περίπτωση συμπαιγνίας Τουρκίας και Ισραήλ απέναντι στον κοινό εχθρό ο οποίος δεν είναι άλλος από το καθεστώς του Άσαντ.

 

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας