Και εξαγωγή της Kolotoumpas

2187
kolotoumpas

Άπαιχτος ο Αλ. Τσίπρας. Αφού στο όνομα του ευρώ, ξεπούλησε τις δεσμεύσεις του και καθιέρωσε διεθνώς την ελληνικότατη λέξη “kolotoumpa“, τώρα επιχειρεί την “kolotoumpa” να την καταστήσει και εξαγώγιμο είδος.

Συνέστησε, λοιπόν, και στην Ιταλική κυβέρνηση, στο όνομα πάλι του ευρώ το οποίο υπονόησε και της παραμονής της Ιταλίας στην ευρωζώνη, να κάνει τώρα στροφή και να οπισθοχωρήσει στον Ιταλικό προϋπολογισμό σύμφωνα με τα κελεύσματα των Βρυξελλών.

Δεν ξέρω, φυσικά, αν η Ιταλική κυβέρνηση θα ακολουθήσει την καταστροφική συνταγή του Τσίπρα, η οποία προβάλλεται ως δήθεν “ορθολογισμός” και “κανονικότητα”. Πιθανότατα να το κάνει αν δεν διαθέτει και δεν θέσει στο τραπέζι με τις Βρυξέλλες σχέδιο και απόφαση για θεσμοθέτηση της λιρέττας.

Το βέβαιον, πάντως, είναι ότι για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι αναπτυξιακός προϋπολογισμός, χωρίς λιτότητα, είναι εντελώς ασύμβατος με το ευρώ και τους “σιδερένιους” κανόνες του ευρωσυστήματος.

Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν διαθέτουν καμιά σχεδόν αυτονομία στην χάραξη της οικονομικής πολιτικής και μοιάζουν ως νομαρχίες και πιόνια της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και φυσικά της κυριαρχούσας Γερμανίας.

Στην Ελλάδα καμαρώνουν πολλοί, οι περισσότεροι, που η χώρα διαθέτει, τάχα, “σκληρό νόμισμα” και ας μην έχουν ούτε ένα ευρώ στην τσέπη τους και ας εξαθλιώνονται όλο και περισσότερο χωρίς ελπίδα για το μέλλον.

Προτιμούν το ευρώ και ξερό ψωμί παρά να αποτολμήσουν μια καινούργια αρχή και την επαναθεμελίωση της χώρας και όσοι αντέξουν. Πόσοι άραγε και πότε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας