Πέραμα: Και δεύτερο εργατικό “ατύχημα” στο ίδιο πλοίο μέσα σε λίγες μέρες

2131
πέραμα

Δεύτερο εργατικό ατύχημα χθες, Δευτέρα 28 Μαΐου, στο ίδιο πλοίο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, όπου είχε συμβεί ανάλογο ατύχημα την περασμένη Παρασκευή 25 Μαΐου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το νέο ατύχημα συνέβη το πρωί της Δευτέρας και πάλι στο υπό επισκευή πλοίο «Asterion II», όταν κατά τη διάρκεια εργασιών χτύπησε στον αυχένα του ένας 40χρονος έλληνας εργαζόμενος σε ιδιωτικό συνεργείο. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο «Αττικό» νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής ένας 50χρονος Έλληνας, εργαζόμενος και αυτός σε ιδιωτικό συνεργείο, κατά τη διάρκεια σωληνουργικών εργασιών χτύπησε στο κεφάλι του όταν έπεσε από μεγάλο ύψος στο χώρο του γκαράζ ενώ κατέβαινε μια σκάλα.

Ο χώρος που έγινε το ατύχημα την επόμενη μέρα σφραγίστηκε από τις αρχές και επιβλήθηκε παύση εργασιών μέχρι να γίνει αυτοψία από Κλιμάκιο Επιθεωρητών Εργασίας.

Το νέο ατύχημα θέτει για μια ακόμη φορά επιτακτικά το ζήτημα της ανυπαρξίας μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και τις ευθύνες ιδιαίτερα των εργολάβων που συγκροτούν τα ιδιωτικά συνεργεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας