Ρωσικά αεροσκάφη Su-57 θέλει να αγοράσει η Τουρκία σε απάντηση στις ΗΠΑ

1548
Cavusoglu
Παιχνίδια εκβιασμών, γεωπολιτικών ισορροπιών και πολεμικών εξοπλισμών παίζεται τις τελευταίες ώρες στην Τουρκία. Μετά την απόφαση της Επιτροπής της Γερουσίας των ΗΠΑ να προτείνει «πάγωμα» της πώλησης των F-35, τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Άγκυρα στρέφεται προς τη Μόσχα. Συγκεκριμένα, ο Ταγίπ Ερντογάν απειλεί την Ουάσιγκτον ότι μετά την απόκτηση του ρωσικούς συστήματος S-400 θα προχωρήσει και στην απόκτηση ρωσικών αεροσκαφών Su-57.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας Yeno Safak, η οποία είναι φιλική προς την κυβέρνηση, αναφέρει ότι το Su-57, της «οικογένειας» Σουχόι, είναι μαχητικό Stelth πέμπτης γενεάς, όμως βρίσκεται ακόμα σε φάση δοκιμών και τελειοποίησης. Η πρώτη δοκιμαστική πτήση έλαβε χώρα το 2010 και το μοντέλο αναμένεται να είναι σε θέση να κάνει αποστολές από το 2019.

Υπερόπλο

Πρόκειται για ένα υπερόπλο – απάντηση στα αμερικανικά F-35 που αν αποκτηθούν από την Τουρκία θα διαρρήξουν πλήρως τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ. Προς το παρόν αναλυτές αναφέρουν ότι πρόκειται για παιχνίδι εκβιασμού της Αγκυρας προκειμένου η Γερουσία να μην πάρει την οριστική απόφαση για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα τμήματα των συστοιχιών S-400 αναμένεται να παραδοθούν στην Τουρκία το καλοκαίρι του 2019, ή το αργότερο στις αρχές του 2020. Κι αυτό παρά τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον να μην προχωρήσει στην κίνηση αυτή.

Είναι προφανές ότι η στάση της Ουάσιγκτον έχει ενοχλήσει την τουρκική κυβέρνηση, η οποία έχει επανειλημμένα διαμηνύσει πως είναι διατεθειμένη να εξετάσει στρατηγικά ανοίγματα προς την Ρωσία χωρίς να περιορίζεται από τις σχέσεις της με την Δύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας