Καίνε την Ελλάδα-Φωτιά στη Φθιώτιδα-Εντολή εκκένωσης στο Λογγίτσι

410
Εντολή εκκένωσης στο Λογγίτσι
Φωτιά ξέσπασε την Παρασκευή 27 Αυγούστου, λίγο μετά τις 16:00 στο Λογγίτσι Φθιώτιδας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν στο σημείο επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ σύμφωνα με το lamiareport, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας έδωσε εντολή εκκένωσης του οικισμού. Σημειώνεται ότι δεν έχει σταλεί μήνυμα από το 112.

Λίγο μετά τις 19:30, οι πληροφορίες έλεγαν ότι έχει γίνει ανάσχεση της φωτιάς, 400 μέτρα μακριά από το χωριό Λογγίτσι. Η πυρκαγιά, κινήθηκε έξω από το χωριό και το μέτωπο περιορίστηκε, παρότι η φωτιά εξακολουθεί να είναι σε ελέλιξη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα. Στο σημείο έσπευσαν αρχικά τα δύο PZL και στη συνέχεια ακόμα δυο Canadair ξεκίνησαν ρίψεις.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύο μέτωπα, βόρεια του χωριού της Ανατολικής Φθιώτιδας, το ένα πλησίον δασικού δρόμου.

Ενισχύθηκαν οι εναέριες δυνάμεις

Ενισχύθηκαν ιδιαίτερα οι εναέριες δυνάμεις στην Φθιώτιδα και συνολικά επιχειρούν 6 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα σε μία προσπάθεια να περιοριστούν τα δύο κύρια μέτωπα τα οποία έχουν κατεύθυνση προς το χωριό Λογγίτσι και βρίσκονται κοντά στα πρώτα σπίτια.

«Οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και πρέπει πριν νυχτώσει να έχουμε περιορίσει τα μέτωπα της φωτιάς» υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφεριάρχης Φθιώτιδας κ. Θανάσης Καρακάντζας. Στις 7:30’ ξεκίνησαν και οι τελευταίες ρίψεις από τα δύο αεροπλάνα και το ελικόπτερο που έφτασαν από Αγχίαλο και Τανάγρα αντίστοιχα και βοήθησαν πολύ τις επίγειες δυνάμεις να προσεγγίσουν τα μέτωπα και να οριοθετήσουν. Μαζί και τα pzl που επιχειρούν στο βορειότερο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Στο ανατολικό μέτωπο τα εναέρια μέσα περιόρισαν την ανεξέλεγκτη πορεία της φωτιάς ενώ γίνεται προσπάθεια για να περιοριστούν και τα δύο μέτωπα βόρεια του χωριού που με τους πολύ ισχυρούς ανέμους έχουν κατεύθυνση προς τον οικισμό.

Οι κάτοικοι από το χωριό Λογγίτσι έχουν απομακρυνθεί και στο χωριό παραμένουν όσοι διαθέτουν γεωργικά μηχανήματα και βρίσκονται σε διάφορα σημεία και βοηθούν για την κατάσβεση όπως επίσης και κτηνοτρόφοι που προσπαθούν να εμποδίσουν την επέκταση της φωτιάς στις εγκαταστάσεις τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας