Καήκαμε! Ο Schulz προαναγγέλλει ΥΠΟΙΚ της ΕΕ με γερμανικές προδιαγραφές

2400

“Θα υπάρξει ένας Ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών“, δήλωσε ο Αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Martin Schulz, αναφερόμενος στην απάντηση που πρέπει να δώσει η επόμενη γερμανική κυβέρνηση στις προτάσεις του Προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron.
“Το έγγραφο στο οποίο καταλήξαμε αποτελεί μεταστροφή στην ευρωπαϊκή πολιτική”, δήλωσε ο κ. Schulz σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF που θα μεταδοθεί αργότερα απόψε. Στο 28σέλιδο κείμενο που προέκυψε από τις πενθήμερες διερευνητικές συνομιλίες αναφέρεται ότι η πιθανή κυβέρνηση “μεγάλου” συνασπισμού δεσμεύεται να συνεργαστεί στενά με τον κ. Macron, στη βάση των προτάσεών του για μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η ενδεχόμενη θεσμοθέτηση ΥΠΟΙΚ για την ΕΕ, που πρέπει να θεωρείται μάλλον βέβαια στην περίπτωση της επανάληψης κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία, δεν θα συνιστά ένα μεγάλο βήμα για την πολιτική και οικονομική ενοποίηση της ΕΕ , όπως διατείνονται οι ψευδώνυμοι ευρωπαϊστές αλλά ένα άλμα στην περαιτέρω γερμανοποίηση της.
Ο ενδεχόμενος ΥΠΟΙΚ της ΕΕ δεν θα είναι παρά ένας υπουργός γερμανικών προδιαγραφών μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης μονεταριστικής δημοσιονομικής, νομισματικής και οικονομικής πολιτικής, κομμένης και ραμμένης στα μέτρα ενός σκληρού ευρώ και στην εξυπηρέτηση των ανταγωνιστικών προδιαγραφών της Γερμανίας.
Ενιαία οικονομική και δημοσιονομική πολιτική, στη βάση ενός ενιαίου νομίσματος αυστηρών προδιαγραφών και τους κορσέ του συμφώνου σταθερότητας, είναι η απόλυτη συνταγή ”θανάτου” για τις λιγότερο αναπτυγμένες οικονομίες, όπως αυτές του Νότου και της Ελλάδας, όσο και αν οι ξεπουλημένες ”ελίτ” τους, αναζητώντας ”προστασία”, ομνύουν στο ευρώ και στην (”γερμανική) ευρωπαϊκή ενοποίηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας