Κίνημα Πέντε Αστέρων: Η συνάντηση Σαλβίνι-Όρμπαν δεν είναι θεσμική αλλά πολιτική

1002
σαλβίνι

Οι εκπρόσωποι του μείζονος κόμματος της συμπολίτευσης στην Ιταλία, Κινήματος Πέντε Αστέρων, στην Βουλή και στην Γερουσία τονίζουν σε ανακοινωθέν τους ότι η συνάντηση του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγού του έτερου κυβερνώντος κόμματος, της εθνικιστικής δεξιάς “Λέγκας” Ματέο Σαλβίνι με τον δεξιό πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, την ερχόμενη Τρίτη στο Μιλάνο, “δεν θα έχει θεσμικό ή κυβερνητικό χαρακτήρα, αλλά μόνον πολιτικό“.

Οι εκπρόσωποι των Πέντε Αστέρων προσθέτουν ότι “οι χώρες που δεν ανταποκρίνονται στο αίτημα για κατανομή των μεταναστών, δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν, πλέον, τα ευρωπαϊκά κονδύλια” και ότι “στις χώρες αυτές, προς το παρόν, συγκαταλέγεται και η Ουγγαρία“.

Παράλληλα, πριν λίγο, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι ευχαρίστησε μέσω διαδικτύου την Αλβανία, η οποία δέχθηκε να λάβει 20 από τους 177 μετανάστες και πρόσφυγες που διέσωσε το ιταλικό στρατιωτικό πλοίο Diciotti.

Το συγκεκριμένο πλοίο βρίσκεται ακόμη στο λιμάνι της Κατάνης και περίπου εκατόν τριάντα μετανάστες δεν έχουν αποβιβαστεί, δέκα ημέρες μετά από την διάσωση στην κεντρική Μεσόγειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας