Κάλεσμα στη συγκέντρωση κατά των αυταρχικών αποφάσεων σε βάρος του λαού της Καταλονίας,21/10-15:00

1466

Η ΛΑΕ καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των αυταρχικών και αντιδημοκρατικών αποφάσεων της κυβέρνησης Ραχόι σε βάρος του λαού της Καταλονίας, το Σάββατο (21/10) στις 3 μ.μ.
Η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει από το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, σε εφαρμογή τον μηχανισμό κατάργησης της περιφερειακής αυτονομίας την οποία έχει η Καταλονία. Η απόφαση της Μαδρίτης, με τις «ευλογίες» των Βρυξελλών και του Βερολίνου θέτει σε ισχύ το άρθρο 155 του Συντάγματος της Ισπανίας, καταργώντας την εξουσία στην Περιφέρεια της Καταλονίας. Υιοθετεί στην πραγματικότητα λογικές επικίνδυνες και άκρως αυταρχικές, μακριά από το πλαίσιο της Δημοκρατίας, του σεβασμού των δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης των λαών. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το άρθρο 155 του ισπανικού Συντάγματος, εδώ και 40 χρόνια ουδέποτε έχει τεθεί σε ισχύ.
Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει τις επικίνδυνες και αντιδημοκρατικές πρακτικές, που ετοιμάζεται να εφαρμόσει σε βάρος του λαού της Καταλονίας η κυβέρνηση Ραχόι και καλεί μαζί με άλλες αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, όλες και όλους σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στις 3 το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Όθωνος, στην Αθήνα. Θα ακολουθήσει πορεία προς την ισπανική πρεσβεία.
afisarajoi

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας