Ιταλία: Επίθεση της αστυνομίας στην κινητοποίηση εργαζομένων της Alitalia

665
Επίθεση της αστυνομίας στην κινητοποίηση

Oι εργαζόμενοι της αεροπορικής εταιρείας Alitalia, βγήκαν στους δρόμους! Διαμαρτύρονται εναντίον των απολύσεων προσωπικού, των μειώσεων μισθών, την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και την επιβολή εταιρικών. 

Συγκεκριμένα η κινητοποίηση των εργαζομένων στη Ρώμη οργανώθηκε εναντίον των σχεδιασμών της νέας ιταλικής αεροπορικής εταιρίας Ita (η οποία θα διαδεχθεί την Αlitalia από τις 15 Οκτωβρίου) να προσλάβει μόνον μέρος των «παλιών» εργαζομένων, να προχωρήσει σε περικοπές μισθών μέχρι και 50% και να ζητήσει την εφαρμογή εταιρικών συμβάσεων.

Κόντρα στους σχεδιασμούς της εταιρεία την Ιταλία προκηρύχθηκε απεργία την Παρασκευή σε όλο τον τομέα των αερομεταφορών και το 60% των πτήσεων της Alitalia ακυρώθηκε.

Μέρος των διαδηλωτών που βρίσκονταν μέσα στον αερολιμένα στη Ρώμη, προσπάθησε να διαδηλώσει στον αυτοκινητόδρομο ο οποίος συνδέει την ιταλική πρωτεύουσα με το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο- Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με βία εναντίον των διαδηλωτών. Ωστόσο οι εργαζόμενοι βγήκαν στον αυτοκινητόδρομο, ο οποίος έμεινε κλειστός για περίπου τρεις ώρες.

Στην παρούσα φάση οι διαπραγματεύσεις των ιταλικών συνδικάτων με την νέα αεροπορική εταιρία Ita έχουν διακοπεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας