Ισραηλινός ΥΠΑΜ: «Κάτοικοι της Γάζας θα σας κάψουμε»-Pουκέτες Κασάμ εξαπολύει Χαμάς

Ισραηλινός ΥΠΑΜ

Οι Ισραηλινοί ανατινάζουν τα τούνελ που συνδέουν την πόλη με το Σινά

Δύο χιλιάδες τριακόσιες ρουκέτες Κασάμ έχουν εκτοξεύσει από την Δευτέρα οι ένοπλες ομάδες της Χαμάς εντυπωσιάζοντας με το μέγεθος του οπλοστασίου τους ενώ ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ σε διάγγελμά του προειδοποίησε τους κατοίκους της Γάζας ότι «θα καούν».

Αν και η ρουκέτα Κασάμ είναι ένα μη καατευθυνόμενο βλήμα, ωστόσο όταν πέφτουν κατά δεκάδες στο ισραηλινό έδαφος προξενούν υλικές ζημιές και θανάτους.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επικεντώνονται πλέον στα τούνελ και στις σήραγγες που συνδέουν την Γάζα με το Σινά επιχειρώντας να τα ανατινάξουν με κάθε τρόπο και μέσο.

Το σύστημα των τούνελ που έχει αναπτύξει η Χαμάς έχει αποδειχτεί πολύ αποτελεσματικό καθώς από εκεί μεταφέρει ότι χρειάζεται σπάζοντας τον ισραηλινό αποκλεισμό.

Η Αίγυπτος είναι κατ’όνομα ένα κοσμικό κράτος αλλά ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της είναι φίλα προσκείμενο στην Μουσουλμανική Αδελφότητα και συνεπώς «διευκολύνουν» την ενίσχυση της Χαμάς.

Η αλήθεια είναι πως και η αιγυπτιακή κυβέρνηση δεν κάνει και μεγάλες προσπάθειες για να διακόψει την ροή οπλισμού προς την Γάζα καθώς δεν θέλει να έρθει σε ρήξη με τα συναισθήματα της αιγυπτιακής κοινωνίας.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ μέσα από το διάγγελμά του υπενθυμίζει στους κατοίκους της Γάζας όλες αυτές τις μνήμες από το 2014 και τον καταστροφικό πόλεμο, ενώ τόνισε ότι η Χαμάς φέρει ευθύνες για όσα συμβούν.

«Κάτοικοι της Γάζας, η τελευταία φορά κατά την οποία “συναντηθήκαμε” επ’ ευκαιρία του εορτασμού του “Aid” ήμουν αρχηγός τους Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων και τότε όπως θα θυμάστε βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση “Συνοριακός Φραγμός”.

Από τότε η Γάζα προσπαθεί ακόμη να ανοικοδομηθεί. (αναφορά στον πόλεμο του Γάζας του 2014). Σήμερα είμαι υπουργός Άμυνας.

Αν η Χαμάς δεν διακόψει τις βίαιες ενέργειες της ο πόλεμος του 2021 θα είναι πολύ πιο σκληρός και θα προκαλέσει πολύ περισσότερο πόνο από εκείνον του 2014. Εάν οι πολίτες του Ισραήλ πρέπει να κοιμούνται μέσα στα καταφύγια λόγω της εκτόξευσης των ρουκετών, ε τότε σας διαβεβαιώνω η Γάζα θα καεί.

Δεν υπάρχει άλλη εξίσωση. Κάτοικοι της Γάζας, θα μπορούσατε να είχατε εορτάσει το “Aid” αλλά λόγω των σφαλμάτων της Χαμάς και των τρομοκρατικών οργανώσεων δεν πρόκειται να υπάρξει γιορτή σήμερα».

Ο τότε στρατηγός, και επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ ο Μπένι Γκαντζ υποσχέθηκε με το διάγγελμα του μόνο φωτιά και καταστροφή στις διάφορες φράξιες και ένοπλες οργανώσεις των Παλαιστινίων αν και εφόσον δεν διακόψουν αμέσως την εκτόξευση ρουκετών προς το Ισραήλ.

Επισημαίνεται πως το 2014 οι μάχες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς κράτησαν 40 ολόκληρες ημέρες και ο απολογισμός ήταν βαρύς. Η Παλαιστινιακή πλευρά θρήνησε 2.251 νεκρούς, στην πλειοψηφία τους πολίτες, ενώ οι απώλειες των ισραηλινών ήταν 74 νεκροί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας