Ισραηλινός καθηγητής: Το 80% των σοβαρών περιπτώσεων COVID-19 αφορά πλήρως εμβολιασμένους

636
Ισραηλινός καθηγητής: Το 80% των σοβαρών

Το 80% των σοβαρών κρουσμάτων COVID είναι πλήρως εμβολιασμένοι», λέει ο διευθυντής του νοσοκομείου Ichilov στο Ισραήλ. Το εμβόλιο «δεν έχει καμία σημασία όσον αφορά τη σοβαρή ασθένεια», λέει ο καθηγητής Yaakov Jerris.Είναι πραγματικά υπερφορτωμένα τα νοσοκομεία του Ισραήλ με μη εμβολιασμένους ασθενείς με COVID; Σύμφωνα με τον καθηγητή Yaakov Jerris, διευθυντή του τμήματος κορονοϊού του νοσοκομείου Ichilov, η κατάσταση είναι εντελώς αντίθετη.

«Αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα από τα σοβαρά κρούσματά μας είναι εμβολιασμένοι», είπε ο Jerris στο Channel 13 News. «Έκαναν τουλάχιστον τρεις δόσεις. Μεταξύ 70 και 80% των σοβαρών κρουσμάτων είναι εμβολιασμένοι. Άρα, το εμβόλιο δεν έχει καμία σημασία για σοβαρές ασθένειες, γι’ αυτό μόνο το 20 έως 25% των ασθενών μας είναι ανεμβολίαστοι».

Ο Jerris αποκάλυψε επίσης κάποια από τη σύγχυση στην αναφορά υποθέσεων. Μιλώντας σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Κυριακή, είπε στους υπουργούς: «Ο ορισμός ενός σοβαρού ασθενούς είναι προβληματικός. Για παράδειγμα, ένας ασθενής με χρόνια πνευμονοπάθεια είχε πάντα χαμηλό επίπεδο οξυγόνου, αλλά τώρα έχει ένα θετικό αποτέλεσμα τεστ κορωνοϊού που τον καθιστά τεχνικά «σοβαρό ασθενή με κορωνοϊό», αλλά αυτό δεν είναι ακριβές. Ο ασθενής είναι μόνο σε δύσκολη κατάσταση επειδή έχει μια σοβαρή υποκείμενη ασθένεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας