Ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν τη νύχτα θέσεις του Συριακού Στρατού στο Κυβερνείο Κουνέιτρα

1414
πύραυλοι

Αριθμός πυραύλων που εξαπολύθηκαν από ισραηλινά μαχητικά έπληξαν το βράδυ της Τετάρτης θέσεις του συριακού στρατού στο Κυβερνείο Κουνέιτρα, κοντά στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν.

Το συριακό “Arab News Agency” το οποίο έδωσε την είδηση ανέφερε πως στόχος των ισραηλινών αεροσκαφών ήταν συγκεκριμένα θέσεις του συριακού στρατού κοντά στις πόλεις Hader και Tell Kurum, οι οποίες ωστόσο, πάντα σύμφωνα με την ίδια πηγή, «δεν υπέστησαν σημαντικές ζημιές».

Την είδηση επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του και ο ίδιος ο Ισραηλινός Στρατός, λέγοντας πως οι συγκεκριμένες επιθέσεις έγιναν «ως αντίποινα για μια διείσδυση που είχε πραγματοποιήσει λίγες ώρες πριν ένα μη επανδρωμένο συριακό αεροσκάφος σε βάθος 10 χιλιομέτρων στον εναέριο χώρο πάνω από το Γκολάν και το οποίο τελικά καταρρίφθηκε από ισραηλινό πύραυλο Patriot». (Δείτε το βίντεο που ακολουθεί).

«Ο IDF στόχευσε σήμερα τρεις στρατιωτικές θέσεις στη Συρία ως απάντηση στην είσοδο του Συριακού UAV στον εναέριο χώρο τού Ισραήλ λίγο νωρίτερα», ήταν η επίσημη ανακοίνωση η οποία μάλιστα συνοδεύτηκε από oπτικό υλικό που  τα συγκεκριμένα χτυπήματα.

«Οι ισραηλινοί θα εξακολουθήσουν να ενεργούν δραστικά και αποφασιστικά ενάντια σε κάθε προσπάθεια οποιουδήποτε προσπαθήσει να βλάψει ισραηλινούς πολίτες και να αμφισβητήσει την ισραηλινή κυριαρχία».

Στην ίδια ανακοίνωση του IDF αναφέρεται πως «ο ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος για πολλά διαφορετικά σενάρια» ενώ την ίδια στιγμή καταγγέλλει την κυβέρνηση της Δαμασκού ως υπεύθυνη για αυτό που συμβαίνει στη χώρα και προειδοποιεί τον Άσαντ να μην επιχειρήσει να προχωρήσει σε άλλες ενέργειες εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων».

1 σχόλιο

  1. Οι ρωσοι που ειναι? Ο “κυριοτερος συμμαχος” της Συριας απο τη μια ειναι υπερ της “ακεραιοτητας της Συριας” και “κατα της ξενης επεμβασης στη Συρια”, απο την αλλη ειναι συμμαχος και εγγυαται την ασφαλεια του Ισραηλ.Μετα απορουμαι γιατι η ΠΓΔΜ τρεχει με χιλια για να γινει μελος του ΝΑΤΟ.Μα για να μην την κανουν Συρια!Ομως το ωραιοτερο ειναι οτι οι ρωσοι περιμενουν ο Τσιπρας να….σταματησει το ΝΑΤΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας