Ισραηλινή ομολογία για τη Eurovision 2019 στην Ιερουσαλήμ και παζάρια

1708
eurovision

Η κ. Miri Regev, υπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, απείλησε ότι θα αποσύρει το Ισραήλ ως διοργανώτρια χώρα της Eurovision 2019 αν ο διαγωνισμός δεν πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ.

Σε δηλώσεις της στο κανάλι ΝΑΚ είπε : «Θα συστήσω στην κυβέρνηση ότι εάν η Eurovision δεν είναι στην Ιερουσαλήμ τότε δεν θα ήταν σωστό να την φιλοξενήσουμε»

“Θα κοστίσει το Ισραήλ 14 εκατομμύρια δολάρια και έχει σχεδιαστεί για την προβολή της χώρας”, είπε. “Έτσι, προσωπικά λέω, αν η Eurovision δεν θα διεξαχθεί στην Ιερουσαλήμ, δεν είναι σωστό να επενδύσουμε τα 14 εκατομμύρια δολάρια.”

Κατα τα λεγόμενά της “Το κράτος του Ισραήλ έχει πρωτεύουσα, λέγεται Ιερουσαλήμ, και δεν πρέπει να ντρέπεται για αυτό”, πρόσθεσε (υπενθυμίζουμε ότι Ιερουσαλήμ, μια πόλη που οι περισσότερες χώρες δεν αναγνωρίζουν ως πρωτεύουσα του Ισραήλ).

Επιβεβαίωσε ακόμη μια φορά την τακτική του Ισραήλ να χρησιμοποιεί αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις για να νομιμοποιήσει de facto την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να παρουσιάζεται ως φιλική χώρα, παρά τη συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των παλαιστινίων (σχεδόν καθημερινές δολοφονίες, εξοντωτικός αποκλεισμός κλπ)

Το Ισραήλ κέρδισε τον διαγωνισμό 2018 Eurovision στις 19 Μαΐου με το τραγούδι “Toy” της Netta Barzilai. Σύμφωνα με τους κανόνες του ετήσιου διαγωνισμού, η νικήτρια χώρα φιλοξενεί τον διαγωνισμό του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνίας (EBU) πραγματοποίησε μυστικές συναντήσεις με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Ισραήλ Kan, ο οποίος δήλωσε ότι η κύρια ανησυχία του για τη διοργάνωση της εκδήλωσης στην Ιερουσαλήμ ήταν ότι πολλές χώρες ενδέχεται να μην συμμετέχουν.

Σε μια πρόσφατη συνάντηση, οι Ευρωπαίοι διοργανωτές της Eurovision τόνισαν στους ισραηλινούς ομολόγους τους ότι αν ο μουσικός διαγωνισμός γίνει πηγή πολιτικών διαμαρτυριών, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να διεξαχθεί αλλού, ανέφερε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα του Ynet την Τετάρτη.

“Ο στόχος μας είναι οι χώρες να μην μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό λόγω της τοποθεσίας”, δήλωσαν οι Ευρωπαίοι στους Ισραηλινούς, σύμφωνα με την Ynet.

Βέβαια, δεν περιμέναμε επίδειξη ευαισθησίας από τη μεριά των διοργανωτών (EBU) του αποκαλούμενου ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού.

*Πηγή: atexnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας