Ιράν: Άλλοι 51 νεκροί-Ξεπερνούν τους 7.300 οι θάνατοι από κορονοϊό

369
51

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε σήμερα 51 επιπλέον θανάτους που συνδέονται με το νέο κορονοϊό, αριθμός που αυξάνει σε 7.300 τον επίσημο απολογισμό των νεκρών από την πανδημία στο Ιράν, την πλέον πληγείσα χώρα στη Μέση Ανατολή.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε 2.311 νέα κρούσματα της λοίμωξης, τα οποία αυξάνουν σε 131.652 τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Ιράν από τον Φεβρουάριο, όταν ανακοινώθηκαν τα πρώτα κρούσματα.

Ο Ιράτζ Χαριρσί, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επανέλαβε την έκκληση του για αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης κατά τη διάρκεια των διακοπών της γιορτής Ιντ αλ-Φιτρ, η οποία σηματοδοτεί το τέλος του μουσουλμανικού μήνα νηστείας του Ραμαζανιού.

Το Ιντ αλ-Φιτρ θα γιορταστεί την Κυριακή και τη Δευτέρα στο Ιράν. Με την ευκαιρία αυτή, οι Ιρανοί συνηθίζουν να μετακινούνται μεταξύ των επαρχιών για να επισκεφτούν τους συγγενείς τους.

Η κυβέρνηση του προέδρου Χασάν Ροχανί, η οποία επικρίθηκε για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση, έκλεισε σχολεία και χώρους λατρείας και απαγόρευσε τις μετακινήσεις μεταξύ των πόλεων κατά τη διάρκεια των διακοπών της περσικής Πρωτοχρονιάς τον Μάρτιο.

Ωστόσο, τον Απρίλιο επέτρεψε μια σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών στόχος των οποίων είναι η αναχαίτιση της διασποράς του ιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας