Ιερώνυμος: υπεράνω μνημονίων, καλύπτει τους μνημονιοκράτες

2161
Ιερώνυμος

Γλυκανάλατες νουθεσίες για ενότητα θυτών και θυμάτων!
Μήνυμα ενότητας σε όλους τους Έλληνες, προκειμένου να ξεπεράσουν την κρίση, έστειλε από την Κέρκυρα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
«Σήμερα σε αυτή τη δύσκολη περίπτωση που ζούμε, σε μία κρίσιμη περίοδο, όλοι αναζητούμε στηρίγματα, ζητούμε μέσα σε αδιέξοδα να βρούμε διέξοδο, προσπαθούμε με κάθε τρόπο και καλά κάνουμε .
»Αλλά το πρώτο, το απαραίτητο και το ζητούμενο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή και πρέπει να αγωνιστούμε γι’ αυτό, είναι να είμαστε όλοι μαζί αγαπημένοι, ενωμένοι, σαν να είμαστε μία γροθιά και να προσπαθήσουμε ο καθένας με τις δυνάμεις που διαθέτει, ενωμένοι να περάσουμε στην απέναντι όχθη. Δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός, κρίσεις έχει περάσει πολλές αυτός ο τόπος, αλλά ενωμένοι όταν είμαστε τα αντιμετωπίζουμε» είπε στις πρώτες δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας».
Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ταξίδεψε στην Κέρκυρα ενόψει της εορτής του προστάτη του νησιού Αγίου Σπυρίδωνα τη Δευτέρα.

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με τα όσα ”γλυκανάλατα” και παντελώς ”απολίτικα” είπε από την Κέρκυρα, μοιάζει ως να μην βρίσκεται σε αυτή τη χώρα και σαν να μην βλέπει από ποιους και γιατί υποφέρει η χώρα.
Ο Ιερώνυμος ξεπερνάει το γεγονός ότι η Ελλάδα ζει μια νεοαποικιακή τραγωδία, ότι ζει υπό ιδιόμορφη κατοχή, χωρίς δημοκρατία και με το λαό της σε μια πορεία φτωχοποίησης, και για μεγάλα τμήματα του, εξαθλίωσης.
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τα ξεπερνάει όλα τούτα, κάνει ότι δεν τα βλέπει και στην πράξη τα καλύπτει, ενώ για το μόνο που ενοχλείται, φωνασκεί και παρεμβαίνει είναι να μην περιοριστούν τα ”θρησκευτικά” από τα σχολεία και εν γένει να μην θιγούν τα πρωτεία και τα προνόμια της ιεραρχίας της Εκκλησίας.
Για τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο δεν υπάρχουν θύτες και θύματα στην κοινωνία μας αλλά όλοι οφείλουν να ενωθούν και ενωμένοι να συνεχίσουν, προφανώς, το δρόμο της μνημονιακής καταστροφής μέχρι τελικής πτώσεως.
Για τον Μακαριώτατο δεν συνιστούν μείζονα εθνικά θέματα η εθνική και κοινωνική απελευθέρωση, η εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία και η δικαιοσύνη στη χώρα.
Είναι χαρακτηριστικό, χαρακτηριστικότατο, ότι ο Ιερώνυμος έχει συνταχθεί πλήρως και απολύτως με τις πράξεις αλλά και τη σιωπή του, με τα βρώμικα εγχώρια και ευρωενωσιακά κατεστημένα, ενώ ουδέποτε έχει πει έστω και μια νύξη για την άθλια μνημονιοκρατία στη χώρα.
Ασφαλώς δεν ζητάμε από την Ορθοδοξία να αναλάβει ένα πολιτικόκομματικό ρόλο ούτε επιχειρούμε έναν ευτελή αντικληρικαλισμό ή μια προκατειλημμένη αντιορθόδοξη στάση.
Αντίθετα, η Iskra φιλοξενεί εξαιρετικά κείμενα από στελέχη της ‘‘Χριστιανικής Δημοκρατίας”, τα οποία δίνουν ένα θετικό παράδειγμα για έναν διαφορετικό κοινωνικό και εθνικό ρόλο της ορθοδοξίας.
Αυτή η έλλειψη αυτού του διαφορετικού κοινωνικού και εθνικού ρόλου της Ιεραρχίας και της Ορθοδοξίας είναι που στιγματίζουμε και είναι αυτή που απογοητεύει πολλούς από τους φίλους και πιστούς της Ορθοδοξίας στη χώρα μας.
Πολύ μεγαλύτερη γίνεται η απογοήτευση, όταν από τα χείλη του Ιερώνυμου ζητείται από τα εκατομμύρια θύματα να ενωθούν σε μια δουλοπρεπή ενότητα με τους δημίους του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας