“Ιερά” γεωπολιτική αναταραχή! Σχισματικός Επίσκοπος διαφημίζει την “Ορθόδοξη Μακεδονία”

644
Σχισματικός Επίσκοπος διαφημίζει

Οργή και αγανάκτηση για τις περίεργες…ουρές της περιβόητης Συμφωνίας των Πρεσπών και την στάση των Σκοπιανών…. 

Μέγιστο ζήτημα προκύπτει από την εκκλησιαστική πλευρά του ζητήματος, που ευκόλως μετατρέπεται σε γεωπολιτική!

Σύμφωνα με πληροφορίες σχισματικός επίσκοπος Παρθένιος από την μη αναγνωρισμένη και αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική ορθόδοξη εκκλησία» άνοιξε μια σελίδα στο Facebook με τίτλο «Ορθόδοξη Μακεδονία», η οποία επιδιώκει να μαζέψει…followers για το σχισματικό μοναστήρι του Μπιγκόρσκι.
Με τη δράση αυτή, ο σχισματικός επίσκοπος ΠαρΘένιος δείχνει για άλλη μια φορά στην πράξη τις αλυτρωτικές τάσεις απέναντι στο ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας.
Εάν δεν υπήρχε τέτοια τάση θα άνοιγε μια σελίδα με το συνταγματικό όνομα της χώρας: “Ορθόδοξη Βόρεια Μακεδονία”, αλλά σε αυτή την περίπτωση ενθαρρύνει τις εδαφικές βλέψεις προς την Ελλάδα και διαταράσσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ο ρόλος της σχισματικής «Μακεδονικής ορθόδοξης εκκλησίας», αλλά το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό…

Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι η μάχη της “Μακεδονικής Εκκλησίας” για αναγνώριση αποτελεί μέρος της γεωπολιτικής στρατηγικής στην αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης στον ευαίσθητο χώρο των Βαλκανίων. Με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία να αυξάνει εφεξής την πίεση της σε άλλες εκκλησίες. Κάτι που θα προκαλέσει ασφαλώς αντίδραση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού….

Τις επόμενες μέρες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μεταβαίνει στις ΗΠΑ και θα έχει συναντήσεις σε υψηλότατο επίπεδο…

Υπενθυμίζεται επίσης πως προ διετίας με την Συμφωνία των Πρεσπών στα…φόρτε της, σάλο είχε προκαλέσει η πληροφορία πως Σκοπιανοί δημιούργησαν Εκκλησία σε ένα ακριβό προάστειο του Τορόντο στον Καναδά,στο Markham, με το όνομα Macedonian Orthodox Church Αγ.Δημήτριος Θεσσαλονίκης (Solunski)!

“Αποστολικόν χρέος, λοιπόν, επιτελεί η Μήτηρ Εκκλησία, όταν μελετά τρόπους σωτηρίας διά τους αδελφούς μας Ουκρανούς και Σκοπιανούς. Αποτελεί χρέος και ευθύνην μας να επαναφέρωμεν πάντα τα έθνη εις την αλήθειαν και την κανονικότητα της Εκκλησίας. Διότι ο,τι έχει το Οικουμενικόν μας Πατριαρχείον το διαθέτει προς χάριν ολοκλήρου του κόσμου και το προσφέρει εις όλους ανεξαιρέτως τους λαούς” ανέφερε σε παλιότερη ομιλία του ο κ. Βαρθολομαίος.

Η δε Ελλαδική Εκκλησία με απόφαση Ιεράς Συνόδου από το 2018 έχει διαμηνύσει: Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος παρατηρεί ότι ορισμένοι ούτε ανέγνωσαν ορθά το γράμμα, ούτε αντελήφθησαν ουσιαστικά το πνεύμα της ξεκάθαρης θέσης Της, περί της μη αποδοχής εκ μέρους της Εκκλησίας του όρου «Μακεδονία» η παραγώγου του, ως συστατικού του ονόματος του Κράτους των Σκοπίων, που άλλωστε θα είχε επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της «Μακεδονίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας