Θ. Ντόκος-Σύμβουλος Μητσοτάκη: Εμπλέκει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στα ελληνοτουρκικά!

1697
ντόκος

Ο Θάνος Ντόκος αναπληρωτής Σύμβουλος Ασφαλείας του Κυρ. Μητσοτάκη με περίεργες και ερμαφρόδιτες δηλώσεις του στο ΑΠΕ για το Αιγαίο και τα ελληνοτουρκικά άναψε φωτιές, προκαλώντας μεγάλα ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα ο Θαν. Ντόκος τόνισε ότι Ελλάδα και Τουρκία “είναι καιρός να στραφούν από τις διμερείς διαφορές στα κοινά προβλήματα και συμφέροντα και να υιοθετήσουν μία θετική ατζέντα“.

Ασφαλώς μία θετική ατζέντα, ίσως να βοηθούσε σε μία λογική στάση της Άγκυρας, αν και αυτό δεν φαίνεται καθόλου πιθανό σε αυτήν την περίοδο κλιμάκωσης της επιθετικότητας της Τουρκίας. Η αναγόρευση, όμως, των αναθεωρητικών σχεδιασμών της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας σε “διμερείς διαφορές” συνιστά μία άκρως επικίνδυνη στάση.

Πέραν αυτού, ακόμα πιο επικίνδυνη είναι η υπόδειξη του Θαν. Ντόκου να ΝΑΤΟποιηθούν αυτές οι “ελληνοτουρκικές διαφορές”(!), ειδικότερα στο θέμα του εναέριου χώρου.

Συγκεκριμένα ο Θαν. Ντόκος προκειμένου να αποφευχθεί τυχαίο θερμό επεισόδιο, προτείνει οι δύο χώρες να δουν ζεστά το ζήτημα των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Αιγαίο, “ενδεχομένως επανεξετάζοντας την παλαιότερη πρόταση του ναύαρχου Ερκαγια (μία συμβολική πτήση τον χρόνο) ή ζητώντας από το ΝΑΤΟ να διευκολύνει μία τεχνικής φύσεως λύση στο ζήτημα του εναέριου χώρου“.

Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στα ελληνοτουρκικά και εν προκειμένω στα ζητήματα του εναέριου χώρου, είναι σαν “να βάζεις τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα” αφού είναι γνωστή η άκρως ευνοϊκή προς την Τουρκία τοποθέτηση της Ατλαντικής πλευράς.

Αν αυτές οι θέσεις του Θαν. Ντόκου είναι προσωπικές είναι ανεπίτρεπτες και επιζήμιες. Αν, όμως, συνιστούν και κυβερνητικές θέσεις τότε, δυστυχώς, τα πράγματα παίρνουν άλλες διαστάσεις και την χώρα μας και το Αιγαίο περιμένουν νέες περιπέτειες.

 

Κ.Τ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας