Θεοφάνεια στο Μάτι: Οργή για την εγκατάλειψη και τις ψευδείς υποσχέσεις

1268
μάτι

Τα 100 θύματα της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018 τίμησαν οι κάτοικοι στο Μάτι, κατά τη χθεσινή τελετή των Θεοφανείων στο λιμανάκι της Νέας Μάκρης, υπενθυμίζοντας πως έχουν εγκαταλειφθεί από τις αρμόδιες Αρχές.

Όπως λένε οι ίδιοι οι πυρόπληκτοι, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ζουν σε κατασκηνώσεις, ενώ η κυβέρνηση έχει μείνει στις υποσχέσεις. Η οργή των κατοίκων έχει φτάσει στα όριά της και προειδοποιούν πως δεν θα μείνουν για μεγάλο διάστημα με σταυρωμένα τα χέρια.

“Εύχομαι σε όλο τον κόσμο χαρά, ευτυχία και να μην ξανάρθει κάτι σαν αυτό που ήρθε το 2018 στο Μάτι”, είπε ο 26χρονος που έπιασε τον σταυρό, μόλις βγήκε από τα παγωμένα νερά του Ευβοϊκού.

“Η αλήθεια είναι ότι έχει ξεκινήσει αργά και σιγά-σιγά να γίνεται μια διαδικασία και δεν έχει βγει ακόμα κάποια άδεια στο Μάτι. Κάνουμε υπομονή και έχουμε μπροστά μας μαραθώνιο”, ανέφερε μηχανικός, μέλος της επιτροπής των κατοίκων στο Μάτι.

“Οι άδειες υποτίθεται ότι θα δίνονταν μέχρι το τέλος του έτους αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει τίποτα. Έχουμε πει ότι όποιος πάρει την πρώτη άδεια, θα ανοίξει σαμπάνιες για όλο το Μάτι”, δήλωσε με απόγνωση άλλος κάτοικος, ο οποίος βλέπει τους γείτονές του να τρώνε ακόμα από τα συσσίτια και να μένουν ως επαίτες, όπως λέει χαρακτηριστικά, στις κατασκηνώσεις του στρατού.

Τέλος, άλλος κάτοικος, ο οποίος γλίτωσε το σπίτι του από τις φλόγες την τελευταία στιγμή, έκανε λόγο για στασιμότητα στις διαδικασίες ανοικοδόμησης, ενώ δεν έκρυψε την πικρία του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ρίχνει τις ευθύνες στους κατοίκους, προκειμένου να μην πληρώσει τις αποζημιώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας