Θα πεινάσουμε! Μετά την Αυστρία… και η Κίνα συμβουλεύει συγκέντρωση τροφίμων!

1153
Θα πεινάσουμε! Μετά την Αυστρία

Μήπως πρέπει και εμείς να ανησυχούμε;

Υποψίες πως είτε περιμένουν ένα πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας, είτε έξαρση της πανδημίας που δεν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί!

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η σύσταση του Πεκίνου προς τους Κινέζους, να συγκεντρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τον χειμώνα και για περίπτωση κατάστασης εκτάκτου ανάγκης!

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου με ανακοίνωσή του κάλεσε και τις τοπικές Αρχές των περιφερειών της χώρας να φροντίσουν για επάρκεια στα αποθέματα τροφίμων, αλλά και για την σταθεροποίηση των τιμών, καθώς έχουν παρατηρηθεί μεγάλες αυξήσεις στα προϊόντα στη δεύτερη πιο ισχυρή οικονομία του πλανήτη.

Στην ίδια ανακοίνωση συνιστάται εγρήγορση ενόψει του χειμώνα, αλλά και του νέου κύματος πανδημίας, με το Πεκίνο να έχει ήδη προχωρήσει σε lockdowns. Όπως ήταν αναμενόμενο οι Κινέζοι έτρεξαν στα σούπερ μάρκετ και ήδη παρατηρούνται ελλείψεις σε τρόφιμα και παρουσιάζονται άδεια ράφια.

Τα προϊόντα που συγκεντρώνουν είναι εκείνα που δεν χαλάνε εύκολα, όπως ρύζι, αλεύρι και ελαιόλαδο. Ωστόσο, επειδή τα λαχανικά εμφάνισαν ελλείψεις, η Τιαντζίν στον Βορρά της Κίνας αλλά και η Γιουχάν στον Νότο, διοχέτευσαν στην αγορά μέρος από τα αποθέματα των χειμερινών λαχανικών, για να πουληθούν στα σούπερ μάρκετ σε μειωμένες τιμές.

Η σύσταση του Πεκίνου έχει δημιουργήσει υποψίες πως είτε περιμένουν ένα πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας, είτε έξαρση της πανδημίας που δεν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί! Αν και δεν είναι λίγοι που μιλάνε για επικίνδυνη κλιμάκωση στις σχέσεις της Κίνας με την Ταϊβάν, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε πολεμική σύρραξη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας