«Θέλουμε πίσω τη ζωή μας» βροντοφώναξαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Ρόδου

1208
ξενοδοχοϋπάλληλοι

Με δυναμική συμμετοχή και αγωνιστικό παλμό, πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ανέργων ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου, την οποία συγκάλεσε το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου και το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλληλων, διεκδικώντας έτσι  την έμπρακτη «θωράκιση» του κλάδου τους από την πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττει και την περιοχή μας.

Η πλατεία ανάμεσα στον Δήμο και την Περιφέρεια άρχισε να γεμίζει από νωρίς, από εκατοντάδες συμπολίτες μας που έσπευσαν εκεί «για να διεκδικήσουν πίσω τη ζωή και τα όνειρά τους» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ένα από τα δεκάδες πανό που κρατούσαν στα χέρια τους. Πολλοί συμπολίτες μας επίσης έσπευσαν εκεί εκφράζοντας με δυναμικό και απόλυτο τρόπο την συμπαράστασή τους στον αγώνα και την αγωνία χιλιάδων οικογενειών του νησιού μας.

Σύσσωμη αυτή τη φορά η συνδικαλιστική ηγεσία του τόπου μας,  παραβρέθηκε στη συγκέντρωση αυτή, δίνοντας έτσι ισχυρό “παρών” για τις προθέσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Πρώτος στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους μίλησε  ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου κ. Νίκος Τριπολίτης,  ενώ ακολούθησαν ο πρόεδρος του σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων κος Θανάσης Σταμούλης, το Μέλος της Ομοσπονδίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων  κος Μιχάλης Τσουρούτης, ο πρόεδρος του ΕΚΡ κ. Παναγιώτης Εγγλέζος ενώ μέσω τηλεφωνικής γραμμής τους συγκεντρωμένους χαιρέτισε και ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας τους, μεταφέροντας θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό.

« Η κοροϊδία έχει φτάσει στο απροχώρητο» – επισήμαναν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ενώ τονίστηκε ότι σύσσωμη η τοπική κοινωνία πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παρατεταμένη και απρόβλεπτη κρίση που έχει «γονατίσει» χιλιάδες οικογένειες και από την περιοχή μας.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν  να διασφαλιστεί τώρα το εισόδημα όλων των εργαζομένων στον τουρισμό, να ενταχθούν όλοι στο μηχανισμό στήριξης χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις ως το τέλος Οκτώβρη με βάση τον κλαδικό τους μισθό.

Στη συνέχεια ένταξη στο επίδομα ανεργίας, ύψους 600 ευρώ, χωρίς καμία προϋπόθεση και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία τους.


Απαλλαγή
από τα δημοτικά και κάθε είδους άλλα τέλη, αναστολή πληρωμής και απαγόρευση διακοπής σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, ίντερνετ, για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση.Πάγωμα δανείων και απαγόρευση πλειστηριασμών για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Ο Παναγιώτης Εγγλέζος έδωσε το στίγμα του αγώνα

Ο πρόεδρος του ΕΚΡ κος Παναγιώτης Εγγλέζος, που έκλεισε τις ομιλίες στη συγκέντρωση, υπογράμμισε ότι αυτή η κρίση αφορά ολόκληρη την κοινωνία κι όχι μόνο τον κλάδο των εργαζόμενων στα ξενοδοχεία. Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή και συσπείρωση όλο τον κόσμο και υπογράμμισε:

Μας έχουν προγραμματίσει να ζήσουμε μέχρι τον Αύγουστο. Δεν θα τους περάσει. Κανείς δεν θα μείνει μόνος του. Αν είμαστε όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Από τα δέκα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν, το μισό αφορά εμάς κι αυτό θέλει δέκα διευκρινιστικές εγκυκλίους! Ο αγώνας συνεχίζεται” κατέληξε ο κος Εγγλέζος.

 

 

*Πηγή: rodiaki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας