Τραμπ για γέλια: «ΗΠΑ και Ιταλία σύμμαχοι από την αρχαία Ρώμη»!

1658
τραμπ

Τα social media έφριξαν με τις ανιστόρητες και αδιανόητες «πέτρες» που πέταξε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό ομόλογό του Σέρτζιο Ματαρέλα.

Αρχικά, δεκάδες ήταν οι αναφορές στο Twitter, που ισχυρίζονταν πως ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε πολλάκις τον Ιταλό πολιτικό «Μοτσαρέλα» κατά τη διάρκεια του πύρινου λόγου του για τους κοινούς δεσμούς ΗΠΑ και Ιταλίας. «Συγγνώμη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλεσε τον Πρόεδρο της Ιταλίας «Πρόεδρο Μοτσαρέλα» αρκετές φορές» γράφει κάποιος στο Twitter.

Και εδώ έρχεται η δήλωση που πραγματικά προκάλεσε γέλιο και προβληματισμό στους χρήστες του διαδικτύου. Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας για τις σχέσεις Ιταλίας και Αμερικής, ανέφερε πως οι δυο χώρες συνδέονται από την περίοδο της αρχαίας Ρώμης.

Βίντεο: Ο Τραμπ δηλώνει πως ΗΠΑ και Ιταλία έχουν κοινούς δεσμούς από την αρχαία Ρώμη

«ΗΠΑ και Ιταλία έχουν κοινή πολιτισμική και πολιτική κληρονομιά που πάει πίσω χιλιάδες χρόνια στην αρχαία Ρώμη» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, αφήνοντας τον συνομιλητή του με το στόμα ανοιχτό να προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έχει ακούσει. Δείτε το απόσπασμα στο tweet παρακάτω:

Η δύστυχη μεταφράστρια Ιταλικών και τα μαργαριτάρια Τραμπ

Εκείνο όμως που κέντρισε ακόμα περισσότερο τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν οι εκφράσεις που έπαιρνε το πρόσωπο μιας γυναίκας που καθόταν πίσω από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Η μεταφράστρια Ιταλικών του Λευκού Οίκου προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς υποστήριζε ο Ντόναλντ Τραμπ και όλη της η απόγνωση ζωγραφιζόταν στο πρόσωπό της.

https://twitter.com/FrancoFranc024/status/1184630982931955712

Απίστευτη επιστολή Τραμπ στον Ερντογάν: «Μην το παίζεις σκληρός, μην είσαι ανόητος»

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ FOXNEWS

Ένα αντίγραφο της επιστολής του Ντόναλντ Τραμπ στον Ταγίπ Ερντογάν μετά την τηλεφωνική τους επικοινωνία ήρθε στη δημοσιότητα.

Την επιστολή εξασφάλισε η δημοσιογράφος του καναλιού FOX, Trish Regan. Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της επιστολής σε πολλούς ρεπόρτερ, σύμφωνα με τον Guardian. Εξάλλου, ο Τραμπ αναφέρθηκε σε αυτή νωρίτερα την Τετάρτη, όταν ερωτήθηκε για το αν αποτέλεσε έκπληξη για εκείνον η απόφαση του Ερντογάν να εισβάλει στη Συρία.

Στην επιστολή του ο Τραμπ αναφέρει: «Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, ας εργαστούμε για συμφωνία! Δεν θέλετε να είστε υπεύθυνος για τη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων και δεν θέλω να είμαι υπεύθυνος για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας – και θα το κάνω. Σας έδωσα ήδη ένα μικρό δείγμα σε σχέση με τον Πάστορα Μπράνσον. Έχω δουλέψει σκληρά για να λύσω μερικά από τα προβλήματά σας. Μην απογοητεύσετε τον κόσμο, μπορείτε να κάνετε μία καλή συμφωνία. Η ιστορία θα σας κοιτάξει ευνοϊκά αν το κάνετε αυτό με σωστό και ανθρώπινο τρόπο. Διαφορετικά θα σας βλέπει για πάντα ως διάβολο αν δεν γίνουν καλά τα πράγματα. Μην είσαι σκληρός άντρας. Μην είσαι ανόητος! Θα σας καλέσω αργότερα».

 

To tweet της δημοσιογράφου του Fox

Έξαλλος ο Ερντογάν με τον Γερμανό ΥΠΕΞ: Αν δεν θέλετε να μας πουλάτε όπλα, τελειώσαμε

Την οργή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε η απόφαση της Γερμανίας να σταματήσει τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία. Όμως, το ξέσπασμά του δεν ήταν εναντίον της Άνγκελα Μέρκελ, αλλά κατά του υπουργού Εξωτερικών της, Χάικο Μάας.

Η Γερμανία ήταν από τις πρώτες χώρες που ανακοίνωσαν ότι σταματούν τις εξαγωγές στην Τουρκία όπλων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εισβολή στη Συρία. Η απόφαση αυτή προκάλεσε το οργισμένο ξέσπασμα του Ερντογάν προσωπικά κατά του Μάας. «Έρχεται ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, ένας άνθρωπος που δεν ξέρει τα όριά του, και λέει: Δεν θα πουλάμε όπλα στην Τουρκία», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ερντογάν: Ερασιτέχνης ο Μάας

«Αν δεν θέλετε να μας πουλάτε όπλα, τελειώσαμε. Ο Μάας δεν έχει ιδέα από πολιτική. Είναι ερασιτέχνης. Αν καταλάβαινε από πολιτική, δεν θα μιλούσε έτσι», δήλωσε ακόμη ο Ερντογάν για τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών. «Δεν θα χάσω εγώ, αλλά ο Μάας και η Γερμανία», συμπλήρωσε αναφερόμενος στην αναστολή των εξαγωγών όπλων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας