Η χώρα που εμβολίασε το 118% του πληθυσμού μπαίνει σε lockdown

2207
Η χώρα που εμβολίασε το 118%

Το Γιβραλτάρ, η πιο εμβολιασμένη χώρα στον κόσμο παίρνει μέτρα λόγω έξαρσης του Covid-19.

Ερωτήματα προκαλούνται για το αφήγημα των εμβολίων, τουλάχιστον έτσι όπως το προπαγανδίζουν, καθώς ακόμα και το Γιβραλτάρ, μια μικροσκοπική χώρα που βρίσκεται στο νότιο άκρο της Ιβηρικής Χερσονήσου, παίρνει μέτρα lockdown λόγω έξαρσης κρουσμάτων του κορωνοϊού. 

Το πρόβλημα είναι όμως ότι, σύμφωνα με το nzherald.com, είναι η πιο εμβολιασμένη χώρα στον κόσμο, καθώς έχει εμβολιάσει το 118% κατά του κορωνοϊού (είναι πάνω από 100% λόγω των εμβολίων που δίνονται σε Ισπανούς που περνούν τα σύνορα για να εργαστούν ή επισκέπτονται την περιοχή καθημερινά).

Δηλαδή μια χώρα που έχει εμβολιάσει τους πάντες αναγκάζεται να επιβάλλει μέτρα. Τώρα πως ακριβώς θα δικαιολογηθεί αυτό που λένε για «πανδημία ανεμβολίαστων»; Αφού δεν υπάρχουν σε αυτή την χώρα ανεμβολίαστοι! 

Το Γιβραλτάρ συγκεκριμένα τις τελευταίες επτά μέτρα καταγράφει έξαρση κρουσμάτων, παρόμοια με αυτή που κατέγραφε στην κορύφωση του κύματος του Μαρτίου, όταν και είχαν εμβολιαστεί ελάχιστοι.

Το Γιβραλτάρ έχει περίπου 34.000 κατοίκους και μέσα στο Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν 124 νέα κρούσματα, ενώ ο μέσος όρος της προηγούμενης εβδομάδας ήταν 56 κρούσματα ανά ημέρα.

Ως απάντηση σε αυτή την ξαφνική αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ακυρώθηκαν «επίσημα χριστουγεννιάτικα πάρτι, επίσημες δεξιώσεις και παρόμοιες συγκεντρώσεις» και συμβούλεψε το κοινό να αποφεύγει κοινωνικές εκδηλώσεις και πάρτι για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Συνιστώνται οι εξωτερικοί χώροι έναντι των εσωτερικών χώρων, το άγγιγμα και η αγκαλιά αποθαρρύνονται και συνιστάται η χρήση μάσκας.

«Η δραστική αύξηση του αριθμού των ατόμων που βρέθηκαν θετικά στον Covid-19 τις τελευταίες ημέρες είναι μια έντονη υπενθύμιση ότι ο ιός εξακολουθεί να είναι πολύ διαδεδομένος στην κοινότητά μας και ότι είναι ευθύνη όλων μας να λάβουμε κάθε εύλογο μέτρο για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας», δήλωσε η υπουργός Υγείας Samantha Sacramento.

Πηγή: Pronews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας